News

Orașul în care turiștii vor plăti taxa de intrare. Cât va costa un bilet de o zi

Planul autorităților locale a fost amânat de pandemie. De ce a fost luată această decizie, precizările făcute de Consiliul Local.
07.09.2023 | 09:02
Orasul in care turistii vor plati taxa de intrare Cat va costa un bilet de o zi
Orașul în care turiștii vor plăti taxa de intrare. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Orașul în care turiștii vor plăti taxa de intrare. O țară din Europa va introduce această măsură pentru cei care vor să viziteze una dintre cele mai căutate și iubite destinații. Astfel, turiștii vor plăti o taxă înainte de a ajunge în acest oraș.

Orașul în care turiștii vor plăti taxa de intrare

Este vorba de Veneția, acolo unde autoritățile vor să introducă această măsură începând din anul 2024. Mai exact, sistemul de taxare a vizitatorilor va fi testat, urmând să fie alese 30 de date calendaristice în acest sens.

ADVERTISEMENT

Conform autorităților, cel mai probabil vor fi alese anumite zile în care numărul turiștilor este semnificativ. De exemplu, taxa va fi plătită în zilele de sărbători sau perioade din timpul verii, atunci Veneția abundă în vizitatori.

Taxa de intrare ar urma să fie valabilă pentru turiștii care fac excursii de o zi. Consiliul local al Veneției susține că în acest fel se dorește gstionarea fluxului mare de vizitatori, care vin în oraș, dar nu au un aport la economia locală.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, autoritățile vor să găsească „un nou echilibru între drepturile celor care trăiesc, studiază sau muncesc în Veneția și cei care vizitează orașul”, așa cum declara Simone Venturini, consilierul pentru turism al Veneției.

Pandemia a amânat planul autorităților locale

Turiștii care vor vizita pentru o zi orașul, vor plăti taxa care va fi în valoare de 5 euro. Aceasta va fi achitată de toți oamenii care au vârsta de peste 14 ani, așa cum au anunțat consilierii locali.

ADVERTISEMENT

Totodată, consilierul pentru turism, Simone Venturini, a precizat că aplicarea măsurii nu are drept obiectiv obținerea banilor pentru bugetul local. Respectiva taxă ar urma să „acopere doar costurile de administrare a sistemului.”

Inițial, s-a vorbit despre introducerea unor astfel de măsuri încă din anul 2019. Apariția pandemiei de COVID-19 a amânat planul autorităților locale, având în vedere că numărul turiștilor a scăzut în perioada respectivă.

ADVERTISEMENT

Amintim că în luna iulie, UNESCO a transmis că orașul-lagună se află în pericol din cauza turismului în masă și schimbărilor climatice produse de-a lungul timpului. Potrivit experților, daunele ar putea fi „ireversibile”.

 

 

 

ADVERTISEMENT