Sport

Cum vrea finul Gigi să-l FENTEZE pe naşul Gică Hagi la bani!

UPDATE, Gheorghe Hagi: Patronul Viitorului Constanţa a explicat ce bonusuri primeşte gruparea sa în cazul în care Gabriel Iancu evoluează bine în tricoul Stelei. „Noi avem un raport foarte...
20.10.2013 | 19:02
Cum vrea finul Gigi sal FENTEZE pe nasul Gica Hagi la bani

UPDATE, Gheorghe Hagi: Patronul Viitorului Constanţa a explicat ce bonusuri primeşte gruparea sa în cazul în care Gabriel Iancu evoluează bine în tricoul Stelei. „Noi avem un raport foarte bun cu Steaua, nu este problema noastră de ce joacă sau nu Iancu. El nu mai este jucătorul nostru, nu ne mai interesează. Noi avem bonusurile noastre, o să le cîştigăm pentru că Iancu este un jucător valoros, aşa că nu ne facem probleme. Dar nu este bonusul care s-a vehiculat, cu procente din partide. Nu este cel de 75 %. Sînt bonusuri pentru că în România nu poţi să ceri bani mulţi, sume enorme. Şi în acest caz creezi nişte bonusuri pe performanţe. Ele vor veni sau au venit atunci cînd Iancu evoluează bine. Deocamdată el trebuie să-şi cîştige jocul la Steaua”, a spus Hagi, la Digisport, confirmînd astfel informaţia oferită ÎN EXCLUSIVITATE de FANATIK.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Gabi Iancu a făcut scandal la naţionala de tineret şi nu mai e convocat, iar la Steaua, jucătorul nu reuşeşte în ultima perioadă să fie nici măcar rezervă. FANATIK a aflat care sînt clauzele transferului lui Iancu de la Viitorul la Steaua şi care este înţelegerea secretă dintre Becali şi Hagi, una care l-a determinat pe latifundiar să fie extrem de dur în sancţiuni cu jucătorul şi să nu-l impună, pentru moment, în primul 11 al lui Reghecampf. 

5 clauze impuse de Hagi şi un “gentlemen agreement”

500.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru transferul lui Gabi Iancu de la Viitorul Constanţa în decembrie 2012, bani plătiţi deja de Steaua, în două tranşe. Aducerea jucătorului a fost una costisitoare şi cu multe clauze buclucaşe, care ar urma să-i mai aducă lui Hagi în conturi încă 500.000 de euro!

Asta pe lîngă procentul de 25 la sută, pe care Viitorul ar urma să îl încaseze în cazul unui eventual transfer al jucătorului în străinătate. Gigi a acceptat la negocieri cinci condiţii impuse de Hagi, dar i-a transmis “Regelui” că Iancu trebuie să fie determinant pentru Steaua pentru a le şi activa! “Naşule, eu îţi accept condiţiile, dar să fie clar: îţi dau banii pe clauze dacă Iancu chiar joacă, e titular, creşte în valoare şi nu am probleme cu el cu viaţa extrasportivă!”, i-a spus Becali lui Hagi cînd s-a făcut transferul! Gică a fost de acord, iar acest “gentlemen agreement”, coroborat cu problemele extrasportive ale lui Iancu de la echipa naţională de tineret (vezi amănunte), reprezintă motivele pentru care Gigi Becali nu este foarte încîntat de Iancu în această perioadă!

Mai mult, Becali i-ar fi dat ordin lui Reghecampf să nu îl mai folosească pe Iancu decît în caz de forţă majoră, anunţă exclusiv Gazeta sporturilor în ediţia tipărită. În perioada petrecută pînă acum la Steaua, Iancu s-a dovedit relativ util pentru bucureşteni doar în sezonul trecut, cînd a reuşit 2 goluri, cu Vaslui şi Braşov, şi 2 pase decisive, care însă nu au activat niciuna din cele 5 clauze.

Acum, în actuala ediţie de campionat, lucrurile s-au schimbat, iar jucătorul a reuşit să îndeplinească două dintre cele cinci clauze, iar Becali trebuie să plătească urgent 200.000 de euro! Cum s-a ajuns aici ? FANATIK vă prezintă cele cinci clauze ale Regelui, trecute în acordul de transfer al lui Iancu de la Viitorul la Steaua şi sumele pe care Gigi Becali trebuie să le plătească în termen de 30 de zile de la îndeplinirea lor.

CLAUZA 1 – îndeplinită: 100.000 de euro la debut în cupele europene!

Iancu a reuşit să bifeze deja prima clauză şi să-i aducă lui Hagi 100.000 de euro. El a jucat în tururile preliminare de accedere în Liga Campionilor, dar nu a fost niciodată integralist! De-aici şi unul din motivele supărării lui Becali, care se vede nevoit să scoată o sumă importantă din buzunar, fără ca jucătorul să fie un titular de drept în trupa lui Reghe.

Meciuri jucate de Iancu în Ligă 
Steaua – Vardar 3-0
Vardar – Steaua 1-2
Dinamo Tbilisi – Steaua 0-2
Steaua – Dinamo Tbilisi 1-1
Steaua – Legia 1-1
Legia – Steaua 2-2

CLAUZA 2 – îndeplinită: A dat gol în Ligă: alţi 100.000 de euro!

Gabi Iancu e cel care a produs pentru Steaua ultimul succes în Liga Campionilor, reuşind dubla cu Dinamo Tbilisi, în victoria cu 2-0, din prima manşă a turului trei preliminar. În înţelegerea dintre Gică Hagi şi Gigi Becali era stipulat ca la primul gol al jucătorului într-o competiţie europeană, Steaua să plătească în termen de 30 de zile încă 100.000 de euro.

Celelalte 3 clauze care îi aduc bani Regelui

Hagi aşteaptă să primească 300.000 de euro şi pentru alte borne bifate de Iancu în tricoul Stelei. Mai exact, Regele va încasa bani şi dacă jucătorul reuşeşte să înscrie 10 goluri pentru bucureşteni în Liga 1. Fotbalistul mai are de tras pentru atingerea acestui obiectiv, pentru că pînă în prezent a marcat doar 2 goluri şi are 2 assist-uri! De asemenea, „Regele” mai primeşte cîte 100.000 de euro dacă Iancu debutează la prima reprezentativă a României, respectiv dacă dă gol sub tricolor. Pînă în prezent, fotbalistul a fost convocat doar la naţionala de tineret.

Steaua n-a plătit încă cei 200.000 de euro!

Cu toate că 2 din cele 5 clauze au fost îndeplinite, Steaua nu a plătit încă niciun ban către Viitorul! Mai mult, Becali l-a amendat pe Iancu cu 100.000 de euro, pentru escapada de la echipa naţională şi doreşte să îl pună la punct pe acesta, înainte de a-l impune la prima echipă şi a fi nevoit să scoată alţi bani din buzunar! “Ori se cuminţeşte, ori se alege praful de el!”, e verdictul lui Gigi cu privire la talentatul jucător! Rămîne de văzut cînd şi în ce măsură jucătorul va reveni în echipa Stelei! Folosit în primele 8 din cele 9 meciuri ale începutului de campionat, la care s-au adăugat şi jocurile din preliminariile Ligii Campionilor, Iancu a fost trecut pe linie moartă după episodul de la U21: 2 meciuri în campionat, 2 în Liga Campionatul şi inclusiv partida din Cupa României cu Avîntul Bîrsana, cînd a rămas pe banca de rezerve tot meciul, cu toate că Steaua a rulat în acel joc rezervele!

Salariu de 4.000 de euro!

Dacă Hagi scoate bani frumoşi de pe urma jucătorului, Iancu nu se bucură de un contract mare în Ghencea. Acesta are un salariu de doar 4.000 de euro pe lună, lucru recunoscut de Gigi Becali. “Iancu are 4.000 de euro salariul la Steaua. Dacă va fi ca Hagi îi fac 15.000 de euro pe lună. Oricum nu am văzut jucător ca el la 18 ani. Totuşi îmi este frică să nu fie ca Mutu. Are un caracter mai ciudat. Nu a avut nici o emoţie cînd a vorbit ca mine”, a spus omul de afaceri la momentul transferului.

“Îmi pare rău că Iancu nu prinde echipa la Steaua, dar eu cred că sînt alte motive. Nu neapărat că nu e în formă sportivă sau pentru ce a făcut la lotul de tineret, e altceva.” Bogdan Stelea, selecţionerul naţionalei U21

1,2 milioane de euro este cota jucătorului pe transfermarkt.de

5 meciuri consecutive ale Stelei a ratat Iancu, după escapada de la naţionala U21 

8 goluri mai trebuie să marcheze Iancu în Liga 1, pentru ca Viitorul Constanţa să mai încaseze încă 100.000 de euro

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-DINAMO TBILISI 1-1,PRELIMINARII LIGA CAMPIONILOR (6.08.2013)