News

Cei mai căutați români de pe planetă. Gregorian Bivolaru, un criminal și un interlop din Iași, pe lista Interpol

Anul 2023 îi regăsește pe cei de la Interpol în căutarea unor români considerați periculoși, printre care un interlop moldovean și Gregorian Bivolaru.
05.01.2023 | 08:43
Cei mai cautati romani de pe planeta Gregorian Bivolaru un criminal si un interlop din Iasi pe lista Interpol
Cei mai căutați români de pe lista Interpol. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lista lungă a românilor căutați pe tot globul conține zeci de nume, însă cel mai cunoscut este, cu siguranță, cel al lui Gregorian Bivolaru.

Cei mai căutați români de pe planetă

De pe această listă, remarcă ziare.com, 25 sunt solicitați de autoritățile din România, restul fiind căutați de autoritățile din alte țări unde au încălcat legea. În total, 35 de români sunt căutați pe întreaga planetă pentru diverse infracțiuni comise în trecut.

ADVERTISEMENT

Guru Bivolaru, așa cum e cunoscut Gregorian Bivolaru, e dat în urmărire internațională de finlandezi, fiind condamnat pentru trafic de persoane și abuz sexual. În vârstă de 70 de ani, Bivolaru a fost condamnat în România la 6 ani de închisoare pentru trafic de persoane și act sexual cu o minoră, însă a stat în penitenciar doar un an și două luni. Eliberat condiționat în septembrie 2017, Bivolaru a părăsit România. Între timp s-a refugiat în Suedia unde și-a schimbat numele în Magnus Aurolsson și a câștigat 13.000 de euro la CEDO într-un proces cu statul român.

Grig Bivolaru
Grig Bivolaru

Al doilea cel mai căutat român e Andrei Cristianu, cel care a comis un asasinat în Malaezia. Bărbatul a fost notificat inclusiv pe Facebook de către autorități.

ADVERTISEMENT

”Andrei CRISTIANU, Interpol a emis o notificare roșie pentru arestarea ta. În prezent ești căutat de MALAEZIA pentru crimă. Naționalitatea ta pe aviz este trecută ca fiind română și ne întrebăm dacă ai fugit înapoi în propria țară.Îi încurajăm pe toți cei care dețin informații privind locația ta actuală să ne contacteze anonim făcând clic pe butonul „Contactează-ne” de pe Pagina noastră.Cu câteva acțiuni pe rețelele de socializare și puțin noroc, Polis Diraja Malaezia (Poliția Regală Malaezia) vă va vedea în curând”, transmitea Interpol.

Cristianu Andrei
Cristianu Andrei

Pe lista românilor căutați de Interpol se află și patru femei implicate în trafic de droguri. Sanda Alina (48 de ani) era iubita unui cap al traficanților de droguri și era cunoscută drept ”Nașa”. Procurorii au stabilit în 2016 că mai mulți cărăuși care aparțineau de această grupare au transportat în stomac cel puțin 14 kilograme de cocaină în valoare de 1.4 milioane de euro. Alina Sandu a fost condamnată la 14 ani și 4 luni de închisoare.

ADVERTISEMENT
Femei Most Wanted
Femei Most Wanted

Pe listă se mai numără Emanuela Fayaleh (55 de ani), condamnată la 20 de ani pentru înșelăciune, alături de Maria Tănase (44 de ani) și Mariana Aura Mihai (38 de ani). Totodată, pe listă au mai fost incluși patru hackeri din România, care au clonat carduri în India.

Hackeri căutați
Hackeri căutați

Vasile Rodideal, unul dintre cei mai căutați interlopi din Iași, nu putea să lipsească de pe această listă. Bărbatul e acuzat de ”încălcarea regimului armelor și munițiilor, instigare la omucidere calificată, instigare la deținerea de bani falși în vederea circulării acestora, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis și asociere criminală”.

ADVERTISEMENT
Vasile Rodideal
Vasile Rodideal

Rodideal a vrut în 2005 să asasineze un om de afaceri, aruncându-i în aer mașina. ”Cei doi le-au cerut unor parteneri din Republica Moldova să le facă rost de un dispozitiv exploziv comandat de la distanță prin telecomandă. Partenerii lui Rodideal au venit în Iași, au supravegheat autoturismul lui Cristodorescu și au făcut planuri pentru a-l ucide cu ajutorul substanțelor explozibile.

Aceștia au renunțat la planul de aruncare în aer a mașinii prin explozibil deoarece în zonă au observat mai multe patrule de Poliție și nu se puteau expune”, transmiteau procurorii.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată