Sport

Internațional român, tentat de naționala Poloniei. ”M-am gândit la asta”

Internaționalul român U20 Alexandru Oroian (23 de ani), extremă la Hermannstadt, este născut lângă Varșovia, iar polonezii s-au interesat de intențiile sale
04.05.2024 | 14:14
International roman tentat de nationala Poloniei Mam gandit la asta
Internaționalul român U20 Alexandru Oroian (dreapta, în duel cu Andrei Cordea) este născut lângă Varșovia, iar polonezii s-au interesat de intențiile sale FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Alexandru Oroian, o selecție la naționala României U20, a dezvăluit într-un interviu acordat site-ului TVP Sport că s-a gândit la posibilitatea de a juca pentru echipa națională a Poloniei. Jurnaliștii polonezi l-au abordat pe Oroian, deoarece au observat pe Transfermarkt că este născut la Varșovia, pe 27 ianuarie 2001.

Alexandru Oroian, tentat de naționala Poloniei

Alexandru Oroian, autor a două goluri în acest sezon, unul senzațional în meciul Hermannstadt – U Cluj (2-2),  este prezentat ca un jucător solid și versatil, care a jucat pe toate pozițiile în ofensivă și ca fundaș lateral.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul lui Hermannstadt le-a explicat polonezilor care este legătura lui cu Polonia: ”M-am născut lângă Varșovia, părinții mei au lucrat acolo pentru o perioadă”.

Părinții lui Oroian sunt din Mediaș, iar fotbalistul a precizat că nu are rădăcini poloneze în familia. Nu am vizitat Polonia de când aveam doi ani”, a explicat Oroian.

ADVERTISEMENT

Cu toate astea, portalul TVP Sport scrie că Alexandru Oroian a dezvăluit că s-a gândit dacă ar putea juca pentru echipa națională a Poloniei. M-am gândit la asta. Dar cred că ar fi dificil. Nici măcar nu știu dacă ar fi posibil”, a menționat Oroian, conform sursei citate.

Alexandru Oroian s-a născut la Varșovia, dar nu are cetățenie poloneză

Potrivit TVP Sport, persoanele străine care se nasc în Polonia nu dobândesc automat cetățenia poloneză. ”Inițierea procedurilor pentru obținerea cetățeniei poloneze de către fotbalist ar fi posibilă dacă acesta ar demonstra atașament față de Polonia”, se arată în articol.

ADVERTISEMENT

Oroian a mai spus că nu a fost căutat de nimeni din federația poloneză sau de vreun club din Polonia. Fotbalistul lui Hermannstadt nu ascuns faptul că ar fi tentat să joace în Ekstraklasa: Desigur, aș vrea să joc în Polonia într-o zi! Am auzit că nivelul campionatului este bun”.

Naționala Poloniei, condusă de Robert Lewandowski, este calificată la EURO 2024.

Alexandru Oroian a început fotbalul la Mediaș

Alexandru Oroian a început să practice fotbalul la 5 ani, la Gaz Metan, unde mergea la antrenamente cu fratele său mai mare. După câteva luni, părinții l-au dus la ”Școala de Fotbal Marius Baciu Mediaș”, acolo unde s-a pregătit până la 10 ani. În 2011, Alexandru Oroian s-a transferat la FC Interstar Sibiu.

ADVERTISEMENT

În 2014, Oroian a participat la un trial organizat de Arsenal Londra, la Salonic, prin impresarul Cătălin Sărmășan. ”Tunarii” l-au remarcat, dar din motive birocratice l-au trimis pe Alex în Slovacia, la echipa de juniori U19 a clubului DAC Dunajska Streda, unde a activat șapte luni.

Alexandru Orioan și-a început cariera la seniori, în 2019, la UTA, în Liga 2, iar în 2022 a contribuit la promovarea lui Hermannstadt în SuperLiga.

  • 69 de meciuri jucate are Alexandru Oroian în SuperLiga, 9 pentru UTA și 60 pentru Hermannstadt
ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților