Sport

FC Hermannstadt – U Cluj 2-2, în etapa 7 din SuperLiga. Oroian strică revenirea lui Sabău

Hermannstadt a obținut un egal norocos, 2-2 pe teren propriu, cu U Cluj în etapa 7 din SuperLiga datorită unui gol fabulos marcat de Oroian în prelungiri.
28.08.2023 | 20:09
FC Hermannstadt  U Cluj 22 in etapa 7 din SuperLiga Oroian strica revenirea lui Sabau
Meciul de fotbal dintre FC Hermannstadt si FC Universitatea Cluj, contand pentru SuperLiga Superbeta, desfasurat pe Stadionul Municipal din Sibiu, luni 28 august 2023. © FOTO:Macrea Valentin/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
28-08-2023
15:32

FC Hermannstadt - U Cluj 2-2 (Paraschiv 35, Oroian 90+2 / Mitrea 45, D. Popa 45+2)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+7: Fluier final. Ovidiu Sabău a fost foarte aproape de o victorie la revenirea pe banca lui U Cluj, dar echipa sa a fost egalată în prelungiri, după golul de generic tv marcat de Oroian.

superliga
Clasament SuperLiga

Min. 90+2: GOOOL Hermannstadt! Corner pentru gazde, mingea este respinsă de clujeni până la Oroian, care prinde un șut fenomenal de la peste 25 de metri, direct sub transversală.

Min. 74: Daniel Popa șutează din afara careului, mingea lovește bara.

Min. 65: Popadiuc reia peste poartă după o centrare a lui Oancea.

Min. 50: Daniel Popa scapă singur cu portarul, încearcă un dribling în lateral, trece inițial, dar apoi pierde balonul în fața fundașilor sibieni care s-au repliat.

Min. 45+4: Centrare de pe dreapta, Mitrea respinge din fața lui Balaure aflat în ofsaid, mingea ajunge la Paraschiv, care reia cu capul în plasă. Golul este anulat după vizionarea fazei pe monitor, deoarece Balaure influența faza.

Min. 45+2: GOOOL U Cluj! Daniel Popa primește o minge pe 6 metri, trece ușor de Ionuț Stoica și înscrie cu un șut pe jos.

Min. 45: GOOOL U Cluj! Corner pentru oaspeți, Nistor execută pe scurt, iar Mitrea reia cu capul în plasă din 6 metri.

Min. 35: GOOOL Hermanstadt! Balaure centrează de pe dreapta, Miron respinge de două, însă mingea ajunge în cele din urmă la Paraschiv, care înscrie cu un șut din 6 metri.

Min. 29: Daniel Popa pătrunde în careu pe partea dreaptă, înțeapă mingea pe lângă portarul Muțiu, cade în contact cu acesta și primește cartonaș galben pentru simulare din partea arbitrului Florin Andrei. Chemat din camera VAR să revadă faza pe monitor, centralul își menține decizia inițială. Jocul a fost întrerupt aproximativ 4 minute.

Min. 21: Gabi Iancu scapă singur în careu și înscrie cu un șut plasat din 10 metri, însă golul este anulat pentru o poziție clară de ofsaid în care se afla atacantul sibian.

Min. 15: Joc slab, nu am avut nicio ocazie de gol la vreuna dintre cele două porți.

Min. 1: A început partida.

28-08-2023
15:01

Echipele de start la FC Hermannstadt - U Cluj

Hermannstadt: Muțiu – Butean, I. Stoica, Bejan, Oroian – Bucuroiu, Mino, Alhassan, Balaure – G. Iancu, Paraschiv. Rezerve: Căbuz – Etienne, Găman, Murgia, Biceanu, Bărbuț, Neguț, Dr. Iancu, Ruben Fonseca. Antrenor: Marius Măldărășanu

U Cluj: Gorcea – Oancea, Miron, Mitrea, Vătăjelu – Nistor, Bic, Popadiuc – I. Stoica, D. Popa, Chipciu. Rezerve: Iliev – Dimitrov, Pițian, Perianu, Hofman, Calcan, Tescan, Simion. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Meciul FC Hermannstadt – U Cluj are loc luni, 28 august, cu începere de la ora 18:30, în cadrul etapei a 7-a din SuperLiga. Cea mai importantă noutate înaintea acestei partide este faptul că Toni Petrea a fost înlăturat de la conducerea tehnică a echipei de pe Someș, revenind pe bancă antrenorul care a redresat corabia clujeană sezonul trecut, Ioan Ovidiu Sabău.

Unde se joacă meciul FC Hermannstadt – U Cluj, în etapa 7 din SuperLiga

Întâlnirea FC Hermannstadt – U Cluj se dispută luni, 28 august, de la ora 18:30, pe noul Stadion Municipal din Sibiu, dat în folosință la sfârșitul anului trecut, în etapa 7 din SuperLiga. Este un derby al Ardealului, ambițiile fiind mari de ambele părți. FC Hermannstadt are evoluții destul de bune, ocupând locul 10, cu 7 puncte, și vine după un egal la Sfântu Gheorghe, pe terenul lui Sepsi.

ADVERTISEMENT

U Cluj a avut parte de un adevărat thriller etapa trecută, în care a condus cu 2-0 în marele derby al orașului de pe Someș pe CFR, dar a cedat în final cu 3-4. Studenții au șase puncte și sunt cu puțin mai jos în clasament decât sibienii. Cu siguranță este genul de meci interesant, care suscită interesul fanilor din Sibiu. Și suporterii „Șepcilor Roșii” vor fi în tribune, cel puțin două sute de persoane, așteptându-se o partidă cu stadionul măcar pe trei sferturi plin.

Cine transmite la TV partida FC Hermannstadt – U Cluj

Partida FC Hermannstadt – U Cluj se joacă luni, 28 august, de la ora 18:30, pe stadionul Municipal din Sibiu, în etapa 7 din SuperLiga. Ea va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona alegând opțiunea de a intra pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

Este o zi toridă la Sibiu luni, 28 august, cu cerul senin pe toată durata zilei, fără niciun pericol de precipitații și cu o maximă a zilei care va ajunge la amiază la o temperatură de 34-35 de grade. Un lucru care sigur îi poate afecta pe jucători, meciul având loc de la ora 18:30, când va fi foarte cald și probabil că nici pauzele de hidratare nu vor rezolva prea mult problema. Arbitrul partidei este Florin Andrei din Târgu Mureș.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC Hermannstadt – U Cluj

FC Hermannstadt l-a vândut absolut surprinzător pe portarul croat Letica în această săptămână și l-a adus de la CFR Cluj pe Cătălin Căbuz, care e o mai veche cunoștință a sibienilor, el mai evoluând aici cu ani în urmă. Vedeta echipei, italianul Alessandro Murgia, fostul mijlocaș de la Lazio, este în urmă cu pregătirea și se va afla doar pe bancă.

ADVERTISEMENT

La U Cluj, prima mare noutate este revenirea antrenorului Ioan Ovidiu Sabău, cel care a reușit sezonul trecut să califice echipa în finala Cupei României. Lotul este cel de care a dispus și predecesorul Toni Petrea, nu a mai venit niciun alt jucător. U Cluj continuă să fie unul dintre puținele cluburi din SuperLiga care pune un accent enorm pe jucătorii români, doar portarul Iliev și fundașul Dimitrov, ambii bulgari, fiind în echipă.

Cote la pariuri la jocul FC Hermannstadt – U Cluj

Casele de pariuri văd echipa lui Marius Măldărășanu capabilă să treacă de studenții clujeni. Sibienii au cotă de 2,30 pentru a se impune, în schimb un suces al clujenilor urcând cota până la 3,50. Șansă dublă „1X” are cotă 1,35, iar șansă dublă „X2” are cotă de 1,65. Gol marcat de FC Hermannstadt are cotă de 1,40, iar gol al oaspeților atinge valoarea de 1,60.

ADVERTISEMENT

Când vine vorba însă despre tradiția partidelor directe disputate la Sibiu, lucrurile se complică teribil pentru localnici. Pentru că avem nu mai puțin de șase victorii pentru U Cluj pe maluruile Cibinului, începând din Liga 2 din anul 2019.

Și mai avem doar două rezultate de egalitate, nici o victorie pentru FC Hermannstadt! Sezonul trecut au fost trei meciuri la Sibiu, două în campionat și play-out, altul în Cupă și toate au fost adjudecate de U Cluj!

ADVERTISEMENT