Sporturi

Interviu emoţionant cu tatăl Patriciei Ţig, senzaţia de la BRD Open 2019! Greutăţile prin care a trecut sportiva care a urcat peste 9.000 de locuri WTA: “Nu ştiu cum s-a descurcat cu banii”

21.07.2019 | 10:12
Interviu emotionant cu tatal Patriciei Tig senzatia de la BRD Open 2019 Greutatile prin care a trecut sportiva care a urcat peste 9000 de locuri WTA Nu stiu cum sa descurcat cu banii

Patricia Ţig este senzaţia turneului BRD Open 2019, unde a ajuns în finală, pornind din calificări unde a intrat fără să aibă clasament. FANATIK a stat de vorbă cu Marius Ţig, tatăl jucătoarei de tenis care a făcut un salt uriaş în clasamentul WTA, urcând peste 9.000 de locuri în doar o săptămână. Emoţionat de performanţa realizată de fiica lui, bărbatul a povestit cum sportiva a trecut prin momente grele de-a lungul carierei şi a prefaţat finala cu Elena Rybakina.

Interviu emoţionant cu tatăl Patriciei Ţig, senzaţia de la BRD Open 2019: “La 4-3 am plecat, mi-am dorit să nu-i transmit emoţiile mele”

Cum aţi trăit parcursul Patriciei din calificări şi până în finala BRD Open 2019?

– Ca şi părinte am fost foarte emoţionat, la fel ca şi ea. Şi eu şi Patricia ne-am dorit ca ea să revină la forma care a ajutat-o să ajungă în prima sută mondială. În primul set, vă spun, am plecat la 4-3 şi am văzut că a făcut break. La 6-3 am revenit în tribună. Mi-am dorit foarte mult ca nu cumva să-i transmit emoţiile mele.

Urmează finala cu Elena Rybakina. Cum va fi acest meci pentru Patricia?

– Am vorbit cu Răzvan (n.r. Răzvan Sabău, fost tenismen şi câştigător al turneului de la Wimbledon la juniori în 1993), antrenorul şi soţul Patriciei, şi mi-a spus că Rybakina joacă foarte bine. O urmăreşte de câţiva ani şi într-o discuţie tete-a-tete mi-a spus că va fi un meci greu.

Patricia Ţig, Mihai Humă şi Marius Ţig
Patricia Ţig, Mihai Humă şi Marius Ţig

“Susţinerea financiară contează foarte mult”

Ca părinte al unei jucătoare de tenis, ce sfat i-aţi da unui alt părinte al cărui copil vrea să practice tenisul?

– Perseverenţă multă şi seriozitate. Să ai aibă răbdare cu el şi să-şi canalizeze copilul spre o deontologie profesională cum trebuie, în cazul acesta spre ramura sportivă a tenisului. Toate alături de susţinere financiară, contează foarte mult acest lucru.

Patricia a spus, în conferinţa de presă de la finalul meciului din sferturi, că atunci când a mers în Mexic a cheltuit 25.000 de dolari. Cât de greu i-a fost, mai ales că ea venea după o perioadă în care nu mai jucase de aproape un an şi jumătate?

– Patricia a avut un sponsor, firma Arcada din Galaţi, care pe parcursul sarcinii nu i-a mai acordat sponsorizare. În contractul cu sponsorul s-a pus problema ca din premiile câştigate, ea să se autofinanţeze. Patricia nu a strâns atât de mulţi bani şi chiar nu ştiu cum s-au descurcat. Răzvan a ajutat-o mult.

Interviu emoţionant cu tatăl Patriciei Ţig, senzaţia de la BRD Open 2019 (sursă foto: sportpictures.ro)
Interviu emoţionant cu tatăl Patriciei Ţig, senzaţia de la BRD Open 2019 (sursă foto: sportpictures.ro)

Patricia Ţig, la a doua revenire senzaţională în clasamentul WTA: “În clasa a 12-a a făcut hepatită”

Pentru că a ajuns până în finală, Patricia a urcat peste 9.000 de locuri în clasamentul WTA. Cum este acest salt uriaş?

– A mai făcut o dată acest lucru, a urcat 700 de locuri. În clasa a 12-a a făcut hepatită de tip A şi a avut puterea să revină. Atunci s-a spus că a fost o performanţă uriaşă că a urcat în clasament 700 de locuri. Acum, 9.000 de locuri, este ceva fenomenal.

După meciul din semifinale, Patricia a spus că îşi doreşte ca anul viitor să joace la Australian Open. Credeţi că în 2020 va juca la toate cele patru turnee de Mare Şlem, în condiţiile în care este mămică?

– O să tragă şi sunt sigur că va juca. Ea este ambiţioasă, hotărâtă şi foarte serioasă. Nu văd de ce nu ar putea să joace şi îmi doresc să se califice direct pe tablou