Sporturi

Patricia Țig, urcare uriașă în clasamentul WTA. “Un moment emoționant!” Sportiva a plâns pe teren

20.07.2019 | 18:37
Patricia Tig urcare uriasa in clasamentul WTA Un moment emotionant Sportiva a plans pe teren

Patricia Țig, urcare uriașă în clasamentul WTA după victoria obținută în semifinalele turneului BRD Bucharest Open 2019. Sportiva din România a trecut de Laura Siegemund, dublă campioană la Stuttgart, scor 6-3, 6-1, și va juca finala cu învingătoarea din meciul jucat de Rybakina (Kazahstan) și Di Giuseppe (Italia).

Patricia Țig, urcare uriașă în clasamentul WTA

Particia Țig se află pe locul 264 în clasamentul WTA și a urcat 9.735 de poziții după victoria obținută în fața Laurei Siegemund. Românca în vârstă de 24 de ani se află pentru prima oară pe tabloul unui turneu WTA după 19 luni de absență, după ce a născut.

Sportiva a susținut o conferință de presă după meciul jucat împotriva Laurei Siegemund în semifinalele turneului BRD Bucharest Open 2019. Aceasta susține că a fost ajutată de public ca să ajungă până în finală și speră ca să reușească să câștige trofeul.

Bucuria Patriciei Țig după victoria obținută în fața Laurei Siegemund în semifinalele BRD Bucharst Open 2019. Sursă foto: sportpictures.eu
Bucuria Patriciei Țig după victoria obținută în fața Laurei Siegemund în semifinalele BRD Bucharst Open 2019. Sursă foto: sportpictures.eu

Ce a declarat Paricia Țig după victoria din semifinalele BRD Bucharest Open 2019

“Nu mă așteptam să fie așa ușor. Am mai jucat de două ori cu ea. A fost un moment foarte emoționant. Nu mi s-a mai întâmplat să plâng pe teren. A fost o bucurie imensă pentru mine. Ar fi un pas înainte să câștig finala. Am mai jucat o finală și am pierdut-o. Ar fi un moment foarte frumos. Am evoluat ca jucătoare după ce am devenit mamă. Încerc să fiu mai umilă pentru ceea ce privesc. Simt că m-am maturizat după ce am devenit mamă. Sunt mai calmă și simt că viața nu se termină atunci când pierzi un meci.

Energia publicului m-a ajutat. Energia pozitivă pe care o primești te face un alt om, am descoperit asta de curând. O victorie în finală ar putea să fie o relansare, dar nu mă gândesc la asta. Vreau să joc cât pot de bine. Încerc să găsesc soluții să revin în meci. Îmi schimbă programul de turnee faptul că am urcat 9000 de locuri. Sper să adun cât mai multe puncte și sper să fiu pe tablou la Melbourne”, a spus Patricia Țig.