Fotbal intern

Interviu exclusiv cu George Țucudean, atacantul numărul 1 al României. „Și acum aș mai avea bani de luat de la Steaua”

20.09.2018 | 10:50
Interviu exclusiv cu George Tucudean atacantul numarul 1 al Romaniei Si acum as mai avea bani de luat de la Steaua
George Țucudean a vorbit în interviul pentru FANATIK.RO despre perioada sa la roș-albaștri și despre singura discuție pe care a avut-o cu Gigi Becali

George Țucudean a acordat un interviu exclusiv pentru FANATIK.RO imediat după partida de la Cluj, dintre campioana CFR și vicecampioana FCSB. În prima parte a discuției, Țucudean, atacantul numărul unu al României în acest moment, a vorbit în principal despre modul în care Hagi i-a schimbat cariera.

George Țucudean, 27 de ani împliniți în luna aprilie, povestește în continuare perioada sa la „roș-albaștri”, cum receptează un jucător ca patronul să facă primul 11 și schimbările, cine este actualul său șef Neluțu Varga, căruia îi spune „suporter al echipei”, de ce a înțepat conducerea celor de la CFR după meciul cu FCSB.

Interviu exclusiv cu George Țucudean. „Gigi Becali era la închisoare când jucam la Steaua, dar a avut cu noi o discuție la hotel”

Ți-a dat Gigi Becali bani ca să pleci de la FCSB?

– Păi dacă semnezi un contract, e dreptul tău. De fapt am și lăsat bani. Aveam prime de luat, dar acolo nu sunt scrise în contract. Sunt doar înțelegeri verbale. Așa că și acum aș mai avea de luat bani de la Steaua în mod normal.

Cum sunt patronii din fotbalul românesc? Ai lucrat cu mulți dintre ei. Gigi Becali, de exemplu, ai avut vreo discuție cu el?

– Nu am avut niciuna personală. A fost la închisoare când jucam eu la Steaua. Doar pe finalul campionatului a apărut. Am avut o singură o ședință cu el la hotel, când ne-a reproșat ce era de reproșat.

La Dinamo făceau șefii echipa?

– Am avut noroc că am prins la Dinamo o perioadă bună în care eram tineri eu, Alexe și Torje. E mult mai ușor să crești niște tineri într-o echipă cu experiență. Erau foarte mulți: Dănciulescu, Marius Niculae, Bratu, Moți, Pulhac, Dragoș Grigore, Scarlatache.

George Țucudean povestește pentru FANATIK cum s-a simțit în tricoul lui Dinamo, unde jucau la acea oră „monștri” precum Dănciulescu, Niculescu, Bratu, Moți
George Țucudean povestește pentru FANATIK cum s-a simțit în tricoul lui Dinamo, unde jucau la acea oră „monștri” precum Dănciulescu, Niculescu, Bratu, Moți

Recent îl lăudai pe Dănciulescu, cu cifrele Instat…

– Da, atunci au apărut și la noi cifrele Instat și era nebunie. Toată lumea se uita să vadă, să citească statisticile, dar nu sunt chiar relevante. De exemplu, Manea poate să îmi dea o centrare bună și eu să nu ajung la ea și lui i-o trece pasă greșită. Sunt relevante pentru alergare, pentru sprinturi, într-un fel sunt destul de bune… Țin minte că eram mai mic și arătau prin minutul 80 sau la schimbări cât alergau ăștia și mă gândeam „cum le măsoară ăștia?” Și după ceva timp au apărut la noi…

Interviu exclusiv cu George Țucudean. „Cum să fie normal să facă patronii de la noi primul 11?”

E normal să facă patronii primul 11 în fotbalul românesc? Și nu ne referim la Viitorul, că acolo e o situație specială.

– Păi e normal? Nu e normal, cum să fie normal? Păi un antrenor ce rol mai are? De ce îl mai pui? Că așa poate să antreneze oricine… Și jucătorul, mental, dacă știe că face altcineva echipa, nu se mai antrenează bine, când vede că așteaptă să intre și antrenorul nu îl bagă. Sunt unii antrenori care nu acceptă așa ceva.

Pe tine te-a scos Becali din echipă când era Gâlcă antrenor și ieșise Gigi de la închisoare?

– Nu vreau să comentez. Nu vreau să intru în polemici. A jucat cine a meritat.

Citește și…

  1. Neluțu Varga, decizie incredibilă la adresa jucătorilor. Ce se întâmplă cu Conceicao
  2. La 16 ani de la moartea lui Cristi Neamțu, Șuleap rupe tăcerea pentru FANATIK
  3. Ovidiu Hoban nu mai are voie în vestiar
  4. Revoluția lui Becali la FCSB. Pe cine vrea în locul lui Dică și Meme
  5. Ofertă incredibilă pentru Alex Ioniță. Salariu fabulos

E normal să fie anunțat primul 11 la televizor cum face Becali, cu două-trei zile înainte?

– Eu nu am văzut în alte țări așa ceva. Poate se practică și în altă parte, dar nu poate nu știu eu. (n.r. – ușor ironic) Poate nu sunt la curent cu știrile…

La CFR nu impun șefii jucători în echipă?

– Nu. Aici joacă cine merită. Eu așa simt.

Interviu exclusiv cu George Țucudean. „Neluțu Varga e un tip OK, căruia îi place fotbalul”

Tu îl cunoști pe Neluțu Varga?

– Da.

Ai discutat cu el? Ce fel de om este, că sunt atâtea povești și legende despre el…

– E un tip OK, căruia îi place fotbalul. E suporterul echipei. (n.r. – râde)

Suporterul care dă banii și conduce clubul?

– Suporter, asta pot să spun.

E adevărat că nu v-ați primit banii?

– Mi se pare că există o întârziere, dar din ce mi s-a transmis, nu mai există probleme. Pentru că dacă ar exista probleme, cum clubul nu mai poate intra în insolvență, asta ar însemna direct faliment. Ne-au asigurat însă că se vor achita salariile, primele, nu sunt probleme.

Interviu exclusiv cu George Țucudean. „E bine să ai pe cineva care să pună presiune, pentru că în România numai așa se poate!”

Cristi Manea spunea când v-ați întors de la lot că vestiarul e mai unit. Ai simțit și tu asta?

– Până la urmă noi, jucătorii, decidem soarta antrenorului. Dacă noi câștigăm, nu îi schimbă nimeni!

Ai înțepat și conducerea după 1-1 cu FCSB…

– A fost o „înțepătură” între ghilimele. Aș dori să dau un exemplu. Am fost și la alte echipe unde de fiecare dată când se spunea ceva, un zvon, cineva ieșea și spune „dom’le, e adevărat sau nu e adevărat”. Așa voiam să iasă și acum. Probabil așa au considerat ei, dar normal este să se liniștească apele pentru că noi nu avem nevoie de nesiguranță. Mai ales că în România există o nesiguranță și mereu te gândești la prostii.

Când era Mara aici, vă simțeați mai apărați?

– Bogdan vorbește foarte mult. El tot timpul când se termina meciul era prezent. E bine să ai un om… mai ales cluburile mari care au pretenții. E bine să ieși puțin, mai ales că au fost meciuri în care am fost dezavantajați de arbitru. E bine să ai pe cineva care să pune presiune, pentru că în România numai așa se poate!

URMEAZĂ! În partea a treia a interviului pentru FANATIK.RO, Țucudean atinge și alte subiecte delicate.

  • de ce a plecat Edi Iordănescu de la CFR
  • motivul pentru care a refuzat să plece cu Petrescu în China
  • ce face Culio în vestiar
  • cum se comportă selecționerul Contra
  • ce are de împărțit cu Gnohere la meciurile directe și ce a primit pentru titlul de golgeter