News

Iohannis, acuze dure la adresa alianței PSD -ALDE! „Umblă unii prin ţară şi spun că problemele noastre vin de la Bruxelles. România, după Revoluţie, a bâjbâit într-o formă de neocomunism”

18.05.2019 | 08:25
Iohannis acuze dure la adresa aliantei PSD ALDE Umbla unii prin tara si spun ca problemele noastre vin de la Bruxelles Romania dupa Revolutie a bajbait intro forma de neocomunism

Președintele Klaus Iohannis nu a ezitat și a lansat câteva acuze dure la adresa alianței PSD -ALDE! Șeful statului nu este deloc de acord cu cei care transmit că problemele României vin de la Bruxelles. Iohannis spune că mesajul acestora este unul „politic abject”. “Am constatat că în România a apărut un discurs nu eurosceptic, nu, un discurs eurofob. Şi faptul că acest discurs a fost transformat într-un mesaj de campanie de partidul de guvernământ din România mi se pare rejectabil”, a mai spus omul care conduce România.

Iohannis, acuze dure la adresa alianței PSD -ALDE!

“Noi suntem Europa. Am spus şi la Sibiu: noi suntem Europa şi Europa este România. Aud în ultima vreme un discurs politic abject, umblă unii prin ţară şi spun că problemele noastre vin de la Bruxelles. Una peste alta, am constatat că în România a apărut un discurs nu eurosceptic, nu, un discurs eurofob. Şi faptul că acest discurs a fost transformat într-un mesaj de campanie de partidul de guvernământ din România mi se pare rejectabil.

Putem să constatat că euroscepticismul a apărut din cauza unor astfel de populişti. Merg la Bruxelles şi au acolo un discurs pro-european. Când ajung acasă, aruncă vina din cauza eşecului lor pe Bruxelles. Se pune problema cum se poate eradica această prostie. E simplu, prin educare”, a afirmat șeful statului care a ținut să precizeze că nu este mulțumit de felul în care s-a dezvoltat România după Revoluția din 1989.

Iohannis, acuze dure la adresa alianței PSD -ALDE! Presedintele KLaus Iohannis si Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene participa la o intalnire cu tinerii, inaintea summit-ului informal al sefilor de state din Uniunea Europeana, miercuri 8 mai 2018, la Sibiu. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Klaus Iohannis crede că Europa se află într+o criyă de identitate. Photo: Milan Kapusta/TASR/dpa

Iohannis, semnal de alarmă asupra României

“România, după Revoluţie, a bâlbâit şi a bâjbâit într-o formă de neocomunism de neacceptat. Apoi am descoperit vocaţia noastră europeană şi ne-am dorim să fim parte din UE. Apoi ne-am dorit să fim şi în NATO, am vrut să fim acceptaţi şi am fost acceptaţi. Că nu s-a întâmplat aşa repede cum am aşteptat, este adevărat, dar haideţi să vorbim despre ce s-a realizat, despre beneficiile pe care le-am avut de pe urma fondurilor europene”, a mai spus Klaus Iohannis.

Şeful statului crede că întregul continent se află într-o criză de identitate. “Europa este într-o criză de identitate care se răsfrânge şi asupra noastră pentru că dacă vrei să intri într-un proiect şi noi ne-am dorit să intrăm în proiectul Uniunii Europene, e un proiect…Ţări ca România au şansa să revigoreze proiectul european. Şi cu aşteptarea să fim trataţi de la egal la egal… această criză de identitate, dacă există ea sau întrebări depsre rostul şi rolul UE au o cauză, o cauză care e mai generală în politică, o cauză comunicaţională. UE un proiect de pace, democraţie, despre cetăţeni, despre cum vrem să trăim noi în UE, în pace, în demnitate, să ai o viaţă demnă”, a subliniat Iohannis.