Fotbal intern

Ion Crăciunescu sare în apărarea lui Colțescu: „Îmi pare rău de el, mai vinovat e Hațegan”

08.03.2021 | 20:31
Ion Craciunescu sare in apararea lui Coltescu Imi pare rau de el mai vinovat e Hategan
ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu a vorbit despre Sebastian Colțescu  care a fost suspendat până la finalul sezonului de către UEFA, ca decizie venită după scandalul în care a fost implicat în meciul din grupele Champions League dintre PSG și Istanbul Bașakșehir.

Arbitrul român, care era rezervă la acel meci, a fost suspendat din activitate până pe 30 iunie pentru conduită nepotrivită. De asemenea, el va trebui să urmeze un program educațional.

ADVERTISEMENT

Și asistentul Octavian Șovre este sancționat pentru comportament inadecvat și va urma programul educațional, la fel ca Sebastian Colțescu. Pierre Webo, antrenorul secund al lui Istanbul Bașakșehir, a fost și el suspendat un meci din competițiile europene.

Ion Crăciunescu îl apără pe Sebastian Colțescu

Ion Crăciunescu a vorbit despre sancțiunea primită de Sebastian Colțescu în urma analizei UEFA, iar fostul arbitru internațional consideră că Ovidiu Hațegan a greșit mai mult decât Colțescu, pentru că nu a știut să aplaneze conflictul care deja degenerase:

ADVERTISEMENT

„Mai vinovat e Hațegan pentru că nu a adunat căpitanii de echipă să îi strângă și să le vorbească. A fost o exprimare care trebuia evitată de el. Totul este straniu.

Mai multe persoane l-au insultat grav pe arbitru, asta nu e straniu? Din păcate, el va fi suspendat din toate competițiile internaționale.

ADVERTISEMENT

S-a creat o confuzie atunci din cauza spusei lui Colțescu. Când sunt două forțe mari în joc, precum președintele Turciei, Erdogan, și cei de la PSG, un club mare, se pedepsește cel mai slab, iar el a fost punctul nevralgic, mai ales că l-au acuzat unii care trebuiau să-l apere.

UEFA îl sancționează pe Colțescu pe un singur considerent, acela că nu a găsit cuvântul potrivit, pentru o exprimare care trebuia evitată.Acum, Colțescu ar putea continua ca arbitru de rezervă sau în camera VAR”.

ADVERTISEMENT

„Îmi pare rău de Colțescu!”

Ion Crăciunescu a continuat și a mărturisit că îi pare rău de Sebastian Colțescu pentru ce i se întâmplă în prezent: „Îmi pare rău de Colțescu, eu l-am văzut un mare talent, dar s-a irosit singur. Comisia Centrală ar putea să ia și o măsură internă”.

„Poate și în campionatul intern să există probleme pentru ei, pentru că atunci când te pui cu UEFA și cu FIFA se pune o pată neagră.

La meciurile internaționale, ar trebui să se comunice în limba engleză, atât timp cât e condiție să fii pe ista FIFA, chiar dacă s-ar împiedica puțin discuțiile”, a mai spus Ion Crăciunescu la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT