Sport

Fosta iubită a lui Ion Țiriac a scos la vânzare o plajă din Fiji, pe eBay! Mikette von Issenberg, mama lui Ion Ion, caută investitori pentru un resort de lux

Prima mare iubire a lui Ion Țiriac vinde un teren de peste 20 de hectare situat pe plajă, în Arhipelagul Fiji. Mikette von Issenberg este mama lui Ion Ion Țiriac.
08.02.2022 | 18:02
Fosta iubita a lui Ion Tiriac a scos la vanzare o plaja din Fiji pe eBay Mikette von Issenberg mama lui Ion Ion cauta investitori pentru un resort de lux
Mikette, fosta iubită a lui Ion Țiriac, vinde un teren pe plajă, în Fiji / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mikette Von Issenberg, mama lui Ion Ion Țiriac, a scos la vânzare pe eBay o parte dintr-o insulă din Fiji. Fostul model speră să obțină în jur de un milion de dolari pentru proprietatea situată chiar pe malul oceanului, însă până acum aceasta nu a găsit nici un investitor interesant de această ”bucată de paradis”.

În vârstă de 73 de ani, fosta iubită a lui Ion Țiriac este proprietara a unui teren de 20,5 hectare în Vanua Levu, a doua insulă ca suprafață din Fiji. Porțiunea de teren se numește Sucuwalu și se află într-o zonă încă neexploatată, în apropiere de Jean Michel Cousteau Resort.

ADVERTISEMENT

Terenul este în regim de proprietate privată de tip ”freehold”, ceea ce înseamnă că deținătorul are drepturi totale asupra acesteia (doar 8% din terenurile din Pacificul de Sud mai sunt în regim ”freehold”, restul pot fi doar concesionate). Conform anunțului de pe eBay, pe teren se găsește o cascadă naturală, apă potabilă iar din cel mai înalt punct al acestuia, vederea la ocean este de 360 de grade.

Mikette a scos terenul la vânzare cu 1,1 milioane dolari, dar a mai scăzut din preț

”Paradisul secret” al fostei iubite a lui Ion Țiriac se află la 11 kilometri de aeroport și de cea mai apropiată localitate numită Savusavu. De asemenea, zona este una ”tax free”, adică un paradis fiscal ”ca în Monaco”, după cu specifică mama lui Ion Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT

Mikette von Issenberg încearcă deja de câțiva ani să-și vândă proprietatea din Fiji, pe care inițial a scos-o la vânzare cu 1,1 milioane dolari – un preț bun ținând cont de suprafața mare de teren. Ea a creat un blog și o pagină de Facebook prin care își prezenta proprietatea și în care își notează impresiile legate de viața în Fiji.

Găsirea unui client care să fie dispus să investească aici s-a dovedit a fi un lucru mai dificil decât părea inițial, așa că fosta iubită a lui Ion Țiriac a început să scadă din pretențiile financiare. În prezent, terenul a ajuns să coste 900.000 de dolari iar Mikette a anunțat că acceptă inclusiv investitori care să-și dorească să se asocieze cu ea pentru a ridica aici un resort.

ADVERTISEMENT

Fosta soție a lui Ion Țiriac își descrie proprietatea ca pe un adevărat paradis

”Proprietatea în sine dispune de una din cele mai frumoase plaje din Fiji, cu nisip alb și intrare lină, fără corali pe fundul apei. Se pot face scufundări pentru că apa este extrem de limpede iar varietatea de pești tropicali care se găsesc aici este pur și simplu uimitoare.

Oceanul pare o imensă piscină aici, pentru că apa este foarte liniștită, fără curenți. Acesta nu este un lucru obișnuit și nu îl găsești pe orice plajă din Fiji. De asemenea, pe teren se găsesc mulți cocotieri și permite dezvoltarea unei mici afaceri cu produse din cocos, ceea ce ar aduce un mic profit, multă distracție și o apropiere mai mare de cultura hawaiană”, se arată în anunțul postat pe eBay.

ADVERTISEMENT

Fostul model nu s-a putut adapta vieții din România

Mikette von Issenberg l-a cunoscut pe Ion Țiriac în 1974, pe vremea când el era component al echipei României de Cupa Davis iar ea, un fotomodel renumit. La acea vreme, Mikette locuia în Statele Unite, iar românul își făcuse un obicei din a suna-o aproape zilnic, de la București.

De dragul lui Țiriac, Mikette a învățat limba română, iar în 1976 s-a născut fiul lor, Ion Alexandru Țiriac. La scurtă vreme după acest eveniment, relația lor s-a destrămat. Mikette nu s-a putut adapta la România comunistă și s-a întors la Los Angeles, acolo unde locuiește și astăzi. Ion Ion a rămas aici, în grija Rodicăi, sora tenismenului. Ulterior, tânărul s-a apropiat din nou de mama lui, în perioada studiilor pe care le-a făcut în Statele Unite.

În tinerețe, Mikette von Issenberg a lucrat ca model și a fost considerată una din cele mai frumoase femei din lume. Ulterior, ea ajuns să-și dedice aproape întreaga viață proiectelor caritabile.

ADVERTISEMENT
Tags: