Sport

Oficial: Ionuţ Negoiţă a revenit în fotbalul românesc la o echipă din SuperLiga!

Ionuț Negoiță, fost patron la Dinamo, a revenit în fotbalul românesc în postura de sponsor la un alt club din SuperLiga.
22.11.2023 | 20:21
Oficial Ionut Negoita a revenit in fotbalul romanesc la o echipa din SuperLiga
Ionuţ Negoiţă a revenit în fotbal! La ce echipă din SuperLiga bagă bani
ADVERTISEMENT
22-11-2023
18:27

Ionuț Negoiță, anunțat oficial ca sponsor la FC Voluntari

Ionuț Negoiță, fostul patron al lui Dinamo, a revenit în fotbalul românesc, dar nu la echipa sa de suflet, ci la FC Voluntari. El va sponsoriza clubul din SuperLiga prin intermediul companiei HILS Development.

„FC Voluntari și HILS Development , un parteneriat pentru performanță!

HILS Development, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de proiecte rezidențiale din București, se implică în sportul românesc devenind partener principal al FC Voluntari.

Dezvoltatorul a semnat acordul de partener principal al echipei noastre pentru sezonul 2023/2024 , cu posibilitate de prelungire. Parteneriatul este un nou demers de susținere a sportului românesc, parte din pilonul strategic de implicare în comunitate a HILS Development, brandul de dezvoltări imobiliare rezidențiale fondat în 2018 de către Ionuț Negoiță”, a nunțat FC Voluntari pe pagina de Facebook.

„Credem că este de datoria noastră să ne implicăm în comunitate dincolo de dezvoltările rezidențiale, iar sportul este și va rămâne un element important în viața românilor.

Am încredere în sportul românesc, în fotbalul românesc și voi continua să îl susțin ori de câte ori am ocazia. Parteneriatul cu FC Voluntari este cel mai important demers de implicare în sport a HILS Development de până acum și este o onoare pentru noi să le fim alături”, a declarat Ionuț Negoiță, fondator și CEO HILS Development.

 

Cel care a fost acționar la Dinamo între 2013 și 2020, înainte să cedeze clubul spre Pablo Cortacero, a dezvăluit că va sponsoriza clubul FC Voluntari prin proiectul său imobiliar, Hills. Mai mult, Negoiță a dezvăluit că nu se pune problema să fie niciodată investitor la un alt club decât Dinamo, însă momentan s-a reorientat spre Voluntari pentru că nimeni de la Dinamo nu l-a căutat.

Ionuţ Negoiţă a revenit în fotbal! La ce echipă din SuperLiga bagă bani

”Este vorba de un parteneriat la FC Voluntari. M-a sunat domnul Bălănescu, care a fost și la Dinamo când eram acolo, și mi-a propus să vin ca sponsor la echipă. Nu mă voi implica decizional. Dacă voi merge la meciuri? La unul voi merge sigur, cel cu Dinamo. Este vorba de brandul Hills care va fi implicat în acest parteneriat cu FC Voluntari. Asta e!

ADVERTISEMENT

Dacă Dinamo nu m-a căutat… Se pare că au resurse financiare. Eu sunt dinamovist. Și voi reveni în fotbal ca acționar sau patron doar la Dinamo”, a explicat Negoiță pentru iamsport.ro. Mai mult, fostul acționar al ”câinilor roșii” a anunțat ferm că niciodată nu va investi bani mulți la o altă echipă decât Dinamo, pentru că sufletul său a rămas acolo.

”Eu în perioada în care am fost la Dinamo am făcut ce am putut, am dat clubul mai departe, acum sunt alții care se ocupă. Momentan nu s-a pus problema să revin la Dinamo. Dacă s-ar face stadionul nou sau ar fi proiectul serios atunci aș evalua situația. La alt club nu aș reveni. De ce e nevoie de stadion? Pentru că toate echipele serioase au. Rapid, Petrolul, Steaua, doar Dinamo nu are.

ADVERTISEMENT

E nevoie de stadion nu doar pentru rețeta financiară dar și pentru identitate. Trebuie sa arăți cine ești, să ai mândria ta”, a explicat Negoiță. Așadar, la fel ca și Marian Iancu la Poli Timișoara, Ionuț Negoiță condiționează revenirea sa la Dinamo de construirea unui stadion de 5 stele. Despre această arenă se știe că va avea în jur de 25.000 de locuri și ar urma să fie gata cândva în 2025.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, oferea mai multe detalii despre construcția acestui stadion, în urmă cu o săptămână. ”Pot să vă spun absolut cert că la CS Dinamo se lucrează aproape în flux continuu la construirea stadionului, iar dacă sunt elemente de natură birocratică ce reprezintă anumite impedimente, nu li se poate imputa lor acest lucru.

ADVERTISEMENT

Am convingerea că într-un timp foarte scurt vom vedea că se întâmplă fizic lucrurile în legătură cu stadionul”, a declarat Zăvăleanu, la Digi Sport. Dinamoviștii se laudă că noua arenă de 25.000 de locuri va fi dotată cu o parcare VIP de 200 de locuri, spații cu patru vestiare, două săli de încălzire și spații pentru oficiali și organizatori.

De asemenea, stadionul va avea 12 loje VIP, spațiu de ospitalitate de 400 de metri pătrați, precum și separeuri sau restaurant. Inclusiv spectatorii cu dizabilități trebuie să știe că nu au fost uitați și vor avea spații dedicate, în timp ce tribunele vor fi acoperite integral, iar locurile vor avea o vizibilitate excelentă către teren.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu anunța pentru FANATIK în urmă cu mai multe luni că noua arenă a ”câinilor” ar putea costa în jur de 100 de milioane de euro. ”Au fost niște probleme cu actele, primăria. În 2025 e gata stadionul, cu 24.000 de locuri. Se face pe amplasamentul vechi.

Costă cam mult, fiindcă o să facă deasupra să aterizeze elicopterele să meargă la Spitalul de Urgență. Să nu mai aterizeze pe velodrom. 80-90 de milioane de euro. Spre sută. În 2025, Dinamo are sigur stadion. Sută la sută. Vreo trei săli de sport, hoteluri, restaurante”, explica fostul mare fotbalist al ”câinilor”.

ADVERTISEMENT