Sport

Avocata lui Fabbrini celebrează o victorie în procesul cu Dinamo, Răzvan Zăvăleanu îi taie elanul: „Aberații”

Avocata lui Diego Fabbrini a solicitat suspendarea efectelor verdictului referitoare la planul de reorganizare modificat al lui Dinamo. Cu ce răspuns a venit Răzvan Zăvăleanu.
19.09.2023 | 23:45
Avocata lui Fabbrini celebreaza o victorie in procesul cu Dinamo Razvan Zavaleanu ii taie elanul Aberatii
Schimb de replici între avocata lui Diego Fabbrini și Răzvan Zăvăleanu. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Noul plan de reorganizare modificat al lui Dinamo a fost aprobat, iar clubul din Ștefan cel Mare a șters datorii totale în valoare de 5.000.000 de euro. Carmen Radu, avocata lui Diego Fabbrini, a apelat la un „artificiu” prin care încearcă suspendarea efectelor hotărârii referitoare la planul de reorganizare modificat și, implicit, își dorește ca fotbaliștii să nu fie excluși la masa credală.

Avocata lui Fabbrini celebrează o victorie în procesul cu Dinamo: „Am făcut un beneficiu tuturor fotbaliștilor, creditori chirografari”

Fostul fotbalist al lui Dinamo, Diego Fabbrini, alături de alți foști jucători, au fost trecuți la chirografari, deoarece au evoluat în Ștefan cel Mare pe baza unor contracte cu activitate sportivă, înainte de intrarea în insolvență.

ADVERTISEMENT

Luni, 18 septembrie, la Tribunalul București a avut loc un nou termen, iar avocata lui Diego Fabbrini a solicitat suspendarea efectelor hotărârii cu privire la planul de reorganizare modificat. Instanța a stabilit că următorul termen de judecată va fi pe 29 ianuarie 2024.

Concret, Carmen Radu, avocata lui Fabbrini, susține că decizia instanței echivalează cu o victorie: fotbaliștii să fie considerați în continuare creditori. „Astăzi, o dată cu declararea apelului am solicitat și suspendarea hotărârii Tribunalului București, iar instanța mi-a admis cererea.

ADVERTISEMENT

Eu am făcut un beneficiu tuturor fotbaliștilor, creditori chirografari. Cu toții rămân în proces și au în continuare calitatea de creditori, până când se vor soluționa toate aspectele pe care noi le-am atacat în instanță.

Termenul este 29 ianuarie 2024, pentru continuarea procedurii, iar termenul pentru contestarea tabelului actualizat meșterit de administratorul judiciar este pe 24 noiembrie 2023. 

ADVERTISEMENT

„Administratorul judiciar se înșală. Creditorii chirografari nu au plecat niciodată de la masa credală”

„Creditorii chirografari nu au plecat niciodată de la masa credală. E o mare diferență. Faptul că așa și-a imaginat administratorul judiciar, că el poate decide cu privire la aspectele de legalitate ale procedurii, se înșală.

Singurul în măsură să se pronunțe pe aspecte de legalitate este instanța, judecătorul sindic. Administratorul juridic se pronunță pe aspecte de oportunitate și, aș mai adăuga eu, de oportunism.

ADVERTISEMENT

Hotărârea prin care a fost confirmat planul de reorganizare modificat este executorie, dar nu se poate lua nicio măsură definitivă. S-a suspendat. Nu-și produce efectul, deocamdată. 

Prin urmare, efectele sunt în aer până pe 29 ianuarie, clar! Se așteaptă până se soluționează restul aspectelor pe care noi le-am atacat în instanță. Asta nu înseamnă că se revine la planul inițial”, a declarat Carmen Radu, avocata lui Diego Fabbrini, conform gsp.ro.

Răzvan Zăvăleanu îi taie însă elanul avocatului: „Mi-a fost foarte greu să comentez”

Diego Fabbrini, fost jucător la Dinamo în perioada iunie 2019 – iulie 2021, este înscris la masa credală și luptă pentru a recupera suma de 86.000 de euro, ce reprezintă salarii restante din perioada martie – iunie 2021.

Răzvan Zăvăleanu a demontat declarațiile avocatei lui Diego Fabbrini, care susține că i-a menținut pe fotbaliști în poziția de creditori. Administratorul judiciar al lui Dinamo prin firma RTZ a lansat mesaje ironice.

„Mi-a fost întotdeauna foarte greu să comentez aberațiile unor persoane și nu aș fi vrut să o fac nici în cazul acestei doamne, dar calomnia și jignirile trebuie totuși să își găsească un răspuns, fiindcă afirmațiile mincinoase pot face publicul să creadă ca are dreptate dacă nu se găsește nimeni să îi dea peste nas (care tot crește, de altfel). 

Astăzi, admisă de milă în sala de judecată, fiindcă alt motiv nu îmi pot închipui, doamna avocat a ajuns și să creadă că, dacă a făcut un apel împotriva unei hotărâri judecătorești, a reușit și să oprească lumea în loc. Nu, doamnă, hotărârile EXECUTORII nu se suspendă doar ca urmare a faptului că v-ați gândit dumneavoastră să mai consumați din arborii patriei și să mai încărcați activitatea instanțelor. 

Tot acolo sunteți – pe nicăieri – iar insistența de a arăta că reprezentați un creditor salariat nu vă ajută cu nimic, pentru că tocmai dumneavoastră personal ați solicitat înscrierea acestui jucător cu o creanță pură și simplă, deci în rubrica creditorilor fără garanții – așa numiții chirografari (a propos, clientul dumneavoastră a aflat asta sau vă bazați pe faptul că nu funcționează Google Translate-ul din română în italiană?). 

„Poate nu ar strica să vă apucați de puțină lectură obligatorie”

Dacă tot v-ați reprofilat fortuit pe cauzele de insolvență (nu, „fortuit” nu înseamnă „cu forța”, deși poate fi și ăsta un posibil motiv al apariției dumneavoastră), poate nu ar strica să vă apucați de puțină lectură obligatorie – vorbim aici în special de legislația privind insolvența – din care vă propun să vă aplecați măcar pe câteva articole: 46, 140, 181 ar fi de bază, ca să nu mai înșirați perlele pe bandă rulantă. 

Dacă ați avea o oglindă retrovizoare când stați în fața judecătorului sindic, ați putea remarca ilaritatea produsă în sală cand evoluați la bară și rușinea v-ar mai tempera avântul. 

P.S. Pe lângă numărul cererilor făcute de dumneavoastră în instanță și admise – zero – până și DF (n.r. Diego Fabbrini) este un campion prolific – în trei ani, trei goluri. 

P.P.S. Să știți că ne displace să coborâm nivelul discuției acolo unde îl duceți dumneavoastră și vă rugăm frumos să vă faceți treaba cinstit și demn, fără să mai aruncați în Dinamo cu noroi, total ilegal și nejustificat, fiindcă altfel notificările pe care vi le-am transmis chiar se vor transforma în plângeri!”, a declarat Răzvan Zăvăleanu.

Datoria față de Fabbrini a dispărut după ce planul de reorganizare a fost aprobat

Datorii în valoare totală de 1,5 milioane de euro către fotbaliști s-au șters pentru Dinamo, după ce planul de reorganizare modificat a fost aprobat. Clubul din Ștefan cel Mare a achitat datorii în valoare de 224.414 de euro către salariați și bugetari.

„Câinii” mai au de achitat suma de 869.886 de euro către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București (DGRFP) – Administrația Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii București.


  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 3,60 este cota pentru „X” la meciul Dinamo – Farul 

ADVERTISEMENT