News

Ionuț, românul condamnat la moarte în Malaezia, într-o stare extrem de gravă: ”Nu mai are dinți și e piele și os”

Ionuț Gologan, primul român condamnat la moarte în Malaezia, se află într-o stare extrem de gravă. Tatăl său spune că acesta a ajuns numai piele și os.
18.05.2021 | 20:12
Ionut romanul condamnat la moarte in Malaezia intro stare extrem de grava Nu mai are dinti si e piele si os
Ionuț, românul condamnat la moarte în Malaezia, într-o stare extrem de gravă: ”Nu mai are dinți și e piele și os”. Sursa foto: romaniatv.net
ADVERTISEMENT

Distrus de durere, părintele românului spune că tânărul de 29 de ani a rămas fără dinți în gură, a fost bătut, chinuit și a slăbit, astfel că nimeni nu l-ar mai recunoaște.

Românul a fost condamnat la moarte prin spânzurare de către Curtea Federală de Justiție din Malaezia, în 2016.

ADVERTISEMENT

Ionuț, românul condamnat la moarte în Malaezia, într-o stare extrem de gravă

Ionuț Gologan, românul care a fost condamnat la moarte în Malaezia, în 2016, a ajuns într-o situație extrem de grea din punct de vedere fizic.

Deși a scăpat în cele din urme de pedeapsa capitală, după ce a primit de 20 de ani de închisoare și 10 lovituri de baston, acesta traversează clipe grele după gratii.

ADVERTISEMENT

Dumitru Gologan, tatăl acestuia, a vorbit despre experiența terifiantă a copilului său în Asia. În 2021 se împlinesc nouă ani de când Ionuț este după gratii, nouă ani în care, povestește tatăl, ”băiatul meu a rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os de nimeni nu l-ar mai recunoaște”.

”E greu, e foarte greu. E singurul meu copil. Băiatul meu a rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os de nimeni nu l-ar mai recunoaște.

ADVERTISEMENT

Am fost ajutat cu bani, dar ce folos. Sentința e aceeași. Nu există acord diplomatic între cele două țări. Copilul meu a fost folosit.

Nici nu știa ce e în bagaj, la momentul la care i s-a găsit metamfetamina. Era un copil amărât de la țară, folosit de alții drept cărăuș. Ce-o fi fost în mintea lui.

ADVERTISEMENT

Nici nu mai contează. Întreaga viața i-a fost distrusă, arată îngrozitor, nici vocea nu i-o mai recunosc când mai vorbim la telefon. Vrea în țară, vrea acasă, dar legile sunt foarte dure acolo pentru trafic de stupefiante.

Ne e foarte dor de el, știm că a greșit, dar nu merita o așa soartă”, a spus, cu ochii în lacrimi, tatăl lui Ionuț, Dumitru Gologan, pentru ObservatorulPh.

Ionuț Gologan, primul româna condamnat la moarte în Malaezia

Prahoveanul Ionuț Gologan este primul român care, inițial, a primit pedeapsa capitală pentru trafic de droguri.

În 2016, Ionuț Gologan a fost condamnat la moarte prin spânzurare de către Curtea Federală de Justiție din Malaezia, în 2016. Ulterior, multe delegații din România au negociat cu omologi din Malaezia, iar avocații deținutului au depus și o cerere de grațiere.

În acest moment, autoritățile din Malaezia revizuiesc legea care prevede pedeapsa cu moartea pentru cei implicați în traficul de droguri.

În final, românul a scăpat de pedeapsa capitală, prin spânzurare, după ce a primit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare și 10 lovituri de baston.

ADVERTISEMENT