News

Irpin, noul Bucha. Rușii, acuzați de atrocități inimaginabile: ”Au ucis fete și femei, apoi au trecut cu tancul peste ele”. Video

Ucraina este în aceste zile scena unor momente terifiante. După Bucha, a venit rândul orașului Irpin să atragă atenția. Autoritățile locale anunță atrocități inimaginabile ale rușilor în această zonă de lângă Kiev.
03.04.2022 | 19:15
Irpin noul Bucha Rusii acuzati de atrocitati inimaginabile Au ucis fete si femei apoi au trecut cu tancul peste ele Video
ADVERTISEMENT

Rușii s-au retras în ultimele ore din zonele de lângă Kiev, însă în urma lor au rămas scene desprinse din filmele de groază.

Rușii, acuzați de atrocități inimaginabile în Irpin: ”Au ucis fete și femei, apoi au trecut cu tancul peste ele”

Irpin, oraș de lângă Kiev despre care s-a mai vorbit în această perioadă a războiului, reapare în prim-plan cu noi atrocități comise de forțele ruse.

ADVERTISEMENT

În acest weekend, armata lui Vladimir Putin s-a retras din zonă. Ceea ce a rămas în urma rușilor este însă greu de descris în cuvinte.

La fel ca în Bucha, invadatorii au comis crime în masă în această zonă, spun autoritățile locale.

ADVERTISEMENT

Primarul oraşului Irpin, Oleksandr Markușin, a declarat că militarii ruşi au ucis mai multe femei și fete din localitate şi au trecut apoi cu tancul peste ele, informează presa internațională.

”Pe strada Pușkinskaia, pe strada Lermontov, soldații din armata rusă au împușcat fete și femei, apoi au trecut peste ele cu un tanc”, spune edilul, conform DW.

ADVERTISEMENT

Conform aceluiași edil, militarii ruși au masacrat oameni chiar în mijlocul străzii. În zonă, foarte mulți oameni au murit și din cauza minelor și a bombardamentelor.

Femeile din Irpin, torturate de forțele ruse

Femeile din Irpin au îndurat momente cumplite în ultimele zile. Cele care nu au fost ucise au avut parte de un tratament inuman, fiind torturate de invadatori.

ADVERTISEMENT

”M-a obligat să întrețin relații sexuale. Tot timpul a ținut pistolul lângă tâmplă sau mi l-a pus în față. De două ori a tras în tavan și a spus că este pentru a-mi oferi mai multă motivare”, a declarat pentru Human Rights Watch o femeie agresată din Irpin.

Primarul Oleksandr Markușin vorbește și el despre aceste episoade dramatice din zonă. ”Am vorbit cu oamenii care au ieșit din adăposturi și pot să confirm această informație sută la sută: nu doar că le-au forțat să se dezbrace ca să le percheziționeze, dar avem și dovezi că le-au torturat pe femei.

Bărbații au fost separați de femei, au fost strânși ca să fie monedă de schimb pentru prizonierii de război. Asta este, o poveste foarte tristă”, a spus edilul.

ADVERTISEMENT