Fotbal international

Isco la Barcelona? Președintele Bartomeu ar transfera de la rivala Real Madrid: “Aș lua orice jucător vrea să părăsească Madridul”

06.02.2019 | 09:41
Isco la Barcelona Presedintele Bartomeu ar transfera de la rivala Real Madrid As lua orice jucator vrea sa paraseasca Madridul

Isco la Barcelona? Este întrebarea pusă de jurnaliștii de la cotidianul As președintelui clubului catalan, Josip Bartomeu, înaintea primei manșe a semifinalei Cupei Spaniei sau Cupei Regelui, cum i se spune în țara lui Cervantes celei de-a doua competiții interne. O întrebare directă, la care și președintele Bartomeu, poate spre surprinderea multora dintre cei prezenți, a răspuns la fel de fără ocolișuri la modul afirmativ. O întrebare care vine tocmai în ajunul unui nou El Clasico Barca – Real, pe Nou Camp.

“Aș lua orice jucător care ar vrea să părăsească Madridul”. Un răspuns mai direct de atât nici nu se putea și el reprezintă clar faptul că șeful clubului de pe Nou Camp își prețuiește mult rivala de-o viață, considerând că toți jucătorii care evoluează în tricoul alb ar avea suficientă calitate pentru a-l îmbrăca fără probleme și pe cel al trupei blaugrana.

Președintele Barcelonei apreciază mult calitatea jucătorilor de la Real Madrid

Firesc, odată aruncată prima săgeată, a urmat și cea de-a doua, la fel de directă, pentru că de această dată a apărut un nume concret în discuție: Isco, jucăorul veșnic nemulțumit de tot ce se întâmplă cu el pe Santiago Bernabeu, fie că a fost vorba de perioada Zinedine Zidane, fie că acum e mai mult rezervă de când Santiago Solari l-a înlocuit pe Julen Lopetegui.

Barcelona îl vrea pe Isco. Josip Bartomeu (foto) îi apreciază foarte mult pe toți jucătorii rivalei
Barcelona îl vrea pe Isco. Josip Bartomeu (foto) îi apreciază foarte mult pe toți jucătorii rivalei

Bartomeu a răspuns prntre rânduri, lăsând să se înțeleagă că Barcelona nu ar zice nu unui transfer al talentatului dar atât de capriciosului internațional spaniol: “Dacă aș vrea un jucător de la Real primul lucru pe care l-aș face nu ar fi să discut cu el sau cu agentul lui, ci cu Real Madrid. Așa mi se pare normal. Dar. de când sunt eu aici, așa ceva nu s-a mai întâmplat.”

Cele mai celebre cazuri de trădare: Luis Figo și Luis Enrique

Schimburi de jucători între cele două mari cluburi au existat în mai multe rânduri și este destul de probabil că acest lucru se va mai petrece și în viitor. Să ne amintim cele mai cunoscute cazuri, portughezul Luis Figo, primit de fanii catalani pe Nou Camp când a venit în tricoul rivalei cu un cap de porc aruncat pe teren sau de actualul selecționer al Spaniei, Luis Enrique.

Cadoul pentru Luis Figo. Plecări de la Real la Barca și invers au fost, dar fanii le consideră trădări și răspund ca atare. Capul de porc aruncat spre Figo pe Bernabeu
Cadoul pentru Luis Figo. Plecări de la Real la Barca și invers au fost, dar fanii le consideră trădări și răspund ca atare. Capul de porc aruncat spre Figo pe Bernabeu