Life

Își poate aminti un câine cine este stăpânul lui și după mai mult timp? Cât de dezvoltată este memoria animalului tău de companie

Dacă te-ai întrebat vreodată dacă își poate aminti un câine cine este stăpânul lui și după mai mult timp, acum vei afla răspunsul!
19.09.2023 | 16:58
Isi poate aminti un caine cine este stapanul lui si dupa mai mult timp Cat de dezvoltata este memoria animalului tau de companie
Își poate aminti un câine cine este stăpânul lui și după mai mult timp? Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Își poate aminti un câine cine este stăpânul lui și după mai mult timp? Iată cât de dezvoltată este memoria câinilor, de fapt.

Își poate aminti un câine cine este stăpânul lui și după mai mult timp?

Stăpânii câinilor poate s-au întrebat vreodată dacă animalele i-ar mai ține minte și peste ani și ani.

ADVERTISEMENT

Câinii pot avea o memorie de lungă durată pentru stăpânii lor. Ei pot recunoaște oamenii pe care i-au cunoscut în trecut chiar și după o perioadă lungă de timp.

Acest lucru se datorează abilităților lor remarcabile de recunoaștere a mirosurilor și a unor aspecte vizuale și auditive ale persoanelor familiare.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, este important să rețineți că abilitatea unui câine de a-și aminti stăpânii sau alte persoane familiare depinde și de alte lucruri. Mai precis, este vorba de cât de mult timp a trecut de la ultima lor întâlnire și de cât de semnificativă a fost acea întâlnire.

În general, cu cât o persoană a petrecut mai mult timp și a avut o legătură mai strânsă cu un câine, cu atât este mai probabil ca acesta să-și amintească și să recunoască persoana chiar și după o perioadă mai lungă de timp.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, câinii pot dezvolta legături puternice și amintiri pe termen lung cu stăpânii lor. Reîntâlnirile după o perioadă mai lungă pot fi momente emoționante și pline de bucurie pentru ambii.

Câinii își amintesc mirosul stăpânilor

Câinii își vor aminti mirosul stăpânilor, așa că îi vor recunoaște pe cei care pleacă peste hotare un timp lung. De asemenea, îi vor recunoaște și pe copiii care pleacă la facultate sau pe cei care lucrează în armată și pleacă mult timp de acasă.

ADVERTISEMENT

Studii recente au arătat că câinii pot recunoaște fețe umane chiar și din fotografii. Aceasta demonstrează abilitatea lor remarcabilă de a distinge și de a identifica oameni diferiți în imagini statice.

Capacitatea câinilor de a recunoaște fețe se datorează, în parte, capacității lor de a procesa detalii vizuale și de a interpreta informații din imagini.

Un studiu publicat în revista științifică “Animal Cognition” în 2020 a investigat această abilitate a câinilor.

În cadrul studiului, câinii au fost antrenați să recunoască fețele oamenilor din fotografii, inclusiv fețele stăpânilor lor. Rezultatele au arătat că câinii au reușit să identifice corect fețele familiare din fotografii.

ADVERTISEMENT