News

Israelul, noi bombardamente masive în Gaza. Hamas: ”Niciun ostatic nu va fi eliberat în viață fără negocieri”

În ultimele ore, Israelul a lansat noi bombardamente masive în Gaza și Siria. În replică, Hamas face un anunț îngrijorătoare privind situația ostaticilor.
11.12.2023 | 09:06
Israelul noi bombardamente masive in Gaza Hamas Niciun ostatic nu va fi eliberat in viata fara negocieri
Israelul, noi bombardamente masive în Gaza și în Siria. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Săptămâna a debutat cu lupte intense între teroriștii Hamas și forțele IDF. Luni, Israelul a anunțat că a lansat bombardamente masive în Gaza. În paralel, presa din Siria informează că mai multe ținte din apropiere de Damasc au fost lovite de israelieni.

Israelul, noi bombardamente masive în Gaza și în Siria

Se anunță o nouă săptămână sângeroasă în conflictul israeliano-palestinian. Luni, la primele ore ale zilei, sirenele au răsunat în zonele de graniță dintre Israel și Liban.

ADVERTISEMENT

În cealaltă parte a frontului, în enclava palestiniană Fășia Gaza, IDF a lansat noi atacuri puternice contra teroriștilor Hamas. Zeci de luptători Hamas s-au predat soldaților israelieni, susțin Forțele de Apărare Israelului.

IDF a confirmat că a reținut un număr mare de bărbați palestinieni pentru interogatori, în timp ce își continuă operațiunea în Gaza. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat că au fost efectuate arestări în două zona controlate de Hamas: Jabalia și Shijaiyah.

ADVERTISEMENT

Cei despre care se crede că sunt membri Hamas sunt luați pentru anchetă, în timp ce altora li se spune să se îndrepte spre sud. ”Am arestat zeci de terorişti” a spus Hagari, citat de Sky News.

În ultimele zile, pe internet au apărut imagini care arată că armata israeliană reține zeci de palestinieni. Într-o altă informare, legată de zilele din weekend, forțele aeriene israeliene au precizat că au ucis zeci de agenți Hamas în Fâșia Gaza.

ADVERTISEMENT

Israelul nu se rezumă doar la lovituri în Gaza. Agenția de presă de stat a Siriei a declarat că IDF ar fi efectuat lovituri în apropiere de Damasc duminică seara. Aici, sistemele de apărare aeriană au fost activate.

Monitorul de război al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că loviturile au vizat baze Hezbollah din districtul Sayeda Zeinab. Între timp, rebelii huthi susținuți de Iran din Yemen au amenințat că vor ataca orice nave care se îndreaptă spre Israel.

ADVERTISEMENT

Hamas: ”Niciun ostatic nu va fi eliberat în viață fără negocieri”

În tot acest context de asalt al israelienilor vine și o replică îngrijorătoare dinspre teroriști. Hamas avertizează că niciun ostatic nu va părăsi în viață Fâșia Gaza dacă nu sunt îndeplinite cerințele grupului.

Nici inamicul fascist și conducerea sa arogantă și nici susținătorii săi nu își pot lua prizonierii în viață fără un schimb și o negociere care să îndeplinească cerințele rezistenței”, a declarat Abu Obeida, un purtător de cuvânt al aripii armate a Hamas, într-o înregistrare televizată.

Un alt grup terorist din Gaza, Jihadul Islamic, a doua mişcare islamistă armată ca mărime din Palestina, a afirmat că unul dintre combatanţii săi a aruncat în aer o casă într-un sector din oraşul Gaza. Aici, soldaţii israelieni ar fi încercat să identifice gura unui tunel subteran.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume