Fotbal international

Istoria ține cu “tricolorii”! De ce are România o șansă reală în meciul cu Spania

02.09.2019 | 00:33
Istoria tine cu tricolorii De ce are Romania o sansa reala in meciul cu Spania

Meciul de joi din cadrul preliminariilor Euro 2020 va consemna a 17-a întâlnire directă dintre primele reprezentative ale României și Spaniei. Dacă este luat în calcul bilanțul întâlnirilor disputate la București, naționala lui Contra pleacă cu prima șansă. În ultimele 4 confruntări jucate în Capitală, România s-a impus de 3 ori, în timp ce alt joc s-a încheiat la egalitate.

Istoria o dă pe România favorită

Joi seară de la ora 21:45, se va disputa a cincea confruntare directă dintre România și Spania la București. Surprinzător sau nu, tricolorii au câștigat au câștigat trei dintre ultimele 4 confruntări, în timp ce alt joc s-a terminat la egalitate. Totuși, precedentele meciuri disputate la București datează de secolul trecut:

  • 25.11.1962 România – Spania 3-1, preliminariile Campionatului European
  • 16.11.1975 România – Spania 2-2, preliminariile Campionatului European
  • 16.04.1977 România – Spania 1-0, preliminariile Campionatului Mondial
  • 29.04.1987 România – Spania 3-1, preliminariile Campionatului European

Nici în bilanțul tuturor confrunătilor directe spaniolii nu stau mai bine. Partida de joi seară va consemna a 17-a confruntare directă dintre cele două echipe. În ultimele 16, România a câștigat 5, Spania la fel, iar 6 meciuri s-au încheiat la egalitate. Ultima întâlnire a fost în 2016, la Cluj-Napoca, un meci amical ce s-a încheiat 0-0.

Ultima confruntare directă, 0-0 la Cluj. Sursă Foto: Sportpictures
Ultima confruntare directă, 0-0 la Cluj. Sursă Foto: Sportpictures

România se luptă pentru locul 2 cu Suedia

După disputarea primelor patru partide din grupa F a preliminariilor pentru Campionatul European din 2020, România ocupă locul secund, cu 7 puncte, la egalitate cu Suedia. Totuși, suedezii stau mai bine, având în vedere că deja au jucat cu Spania. Mai mult, suedezii s-au impus și în jocul direct cu tricolorii, 2-1.

Norvegia se află pe locul 3 în grupă, cu 5 puncte, dar, la fel ca Suedia, a disputat jocul cu Spania. Naționala lui Contra speră la cel puțin patru puncte din dubla Spania – Malta, pentru a rămâne cu șanse reale în cursa pentru locul secund, ce ar aduce calificarea la Campionatul European din vara anului viitor, unde Arena Națională va găzdui patru meciuri: 3 în faza grupelor și unul în optimi.

  • 5 septembrie: România – Spania, “Arena Națională”
  • 8 septembrie: România – Malta, “Ilie Oană”