Sport

Istvan Kovacs, decizie cu VAR în U Cluj – Oțelul 0-1. A anulat un gol, marcatorul a rămas cu “galbenul”!

Istvan Kovacs a luat o decizie cu ajutorul VAR în finalul meciului U Cluj - Oțelul, scor 0-1. Marcatorul a rămas doar cu un cartonaș galben încasat.
17.12.2023 | 17:25
Istvan Kovacs decizie cu VAR in U Cluj  Otelul 01 A anulat un gol marcatorul a ramas cu galbenul
Istvan Kovacs a anulat un gol cu VAR în finalul meciului U Cluj - Otelul 0-1. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a avut de judecat o fază complicată în finalul meciului U Cluj – Oțelul Galați, scor 0-1, în etapa a 20-a din SuperLiga. „Șepcile roșii” au reușit să marcheze, însă VAR a intervenit, iar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Istvan Kovacs, decizie cu VAR în U Cluj – Oțelul 0-1. Gol anulat pentru ofsaid

Oțelul Galați a pus capăt seriei de patru victorii consecutive a celor de la U Cluj. Formația lui Dorinel Munteanu a câștigat la limită, scor 1-0 și s-a apropiat de locurile de play-off. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău a marcat în minutul 88, însă reușita a fost anulată pentru ofsaid.

ADVERTISEMENT

George Cîmpanu a centrat în fața porții. Mingea l-a atins pe Elvis Manu, intrat în repriza secundă, după care tânărul Filip Ilie a marcat. Inițial, Istvan Kovacs a validat golul, însă Cătălin Popa a intervenit din camera VAR. VEZI VIDEO AICI.

Filip Ilie s-a aflat într-o poziție de ofsaid, iar reușita ardelenilor a fost anulată. Reluările video au arătat că decizia luată de arbitri este cea corectă. Ar fi fost primul gol marcat pentru Filip Ilie pe prima scenă a fotbalului din România.

ADVERTISEMENT

Golul a fost anulat, dar Filip Ilie a rămas cu „galbenul”!

Istvan Kovacs a validat golul în primă fază, iar Filip Ilie a apucat să celebreze reușita. Tânărul fotbalist a mers în fața suporterilor, după care și-a scos tricoul. Istvan Kovacs i-a arătat atacantului cartonașul galben, chiar dacă acesta mai avea o bluză pe dedesubt.

După analiza lui Cătălin Popa din camera VAR, Istvan Kovacs a comunicat că golul nu este valabil, însă Filip Ilie a rămas cu cartonașul galben primit. Este primul cartonaș galben încasat de Filip Ilie în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 21 de ani, Filip Ilie este împrumutat de U Cluj de la Sport Team București până la finalul sezonului. De-a lungul scurtei cariere, Filip Ilie a trecut pe la juniorii lui Bayern Munchen și pe la echipa de tineret a lui Gică Hagi.

Filip Ilie este fiul Ruxandrei Dragomir, fosta mare jucătoare de tenis din România. În ultima etapă a anului, U Cluj joacă în deplasare împotriva rivalei locale CFR Cluj. Duelul va avea loc, joi, 21 decembrie, ora 19:45.

ADVERTISEMENT

U Cluj ocupă locul 5 în clasament, cu 29 de puncte în 20 de meciuri. „Șepcile roșii” au irosit ocazia de a o egala la puncte pe Rapid cu o victorie împotriva celor de la Oțelul Galați. A fost prima înfrângere în ultimele 5 meciuri pentru echipa lui Ioan Ovidiu Sabău.

ADVERTISEMENT