Fotbal intern

Istvan Kovacs, episoade controversate în campionat! Florinel Coman şi Edi Iordănescu, ţintele arbitrului. “Dispari!”/ “Pleacă!”

30.09.2019 | 10:59
Istvan Kovacs episoade controversate in campionat Florinel Coman si Edi Iordanescu tintele arbitrului Dispari Pleaca

Isvan Kocavs a fost implicat în două episoade controversate în campionatul din România, iar Florinel Coman şi Edi Iordănescu au fost ţintele arbitrului din Carei, Satu Mare, la începutul sezonului 2019 – 2020. Centalul a fost delegat la meciurile Universitatea Craiova – FCSB, scor 0-1, şi CFR Cluj – Gaz Metan, scor 3-0, iar arbitrul a avut ieşiri necontrolate.

Istvan Kovacs, episoade controversate în campionat

Primul episod a avut loc la meciul disputat de FCSB pe terenul celor de la Universitatea Craiova, scor 1-0, atunci când arbitrul Istvan Kovacs a fost surprins de camerele TV când îi spunea lui Florinel Coman: “Dispari, dispari!, după o presupusă simulare a atacantului de la FCSB.  Mai mult, centralul şi-a recunoscut vina şi chiar a fost pus de CCA să îşi ceară scuze oficial de la internaţionalul român printr-un comunicat postat de site-ul frf.ro.

Al doilea moment controversat în care Istvan Kovacs a fost actor principal a avut loc duminică, 29 septembrie, la partida pierdută de Gaz Metan Mediaş în faţa celor de la CFR Cluj, scor 0-3, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Edi Iordănescu a fost eliminat de centralul Istvan Kovacs în urma unui dialog care a avut loc la pauza partidei, în turneul de acces spre vestiare.

Edi Iordănescu în meciul CFR Cluj - Gaz Metan Mediaş, scor 3-0. Sursă foto: sportpictures.eu
Edi Iordănescu în meciul CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş, scor 3-0. Sursă foto: sportpictures.eu

Ce i-a spus Istvan Kovacs lui Edi Iordănescu la vestiar

Antrenorul celor de la Gaz Metan a dezvăluit că centralul l-a tratat necorespunzător. “Ce s-a intamplat azi este sfidator, este josnic si este o forma de aroganta maxima. Si va spun sub cuvant de onoare, daca se dovedeste ca eu mint, ies din fotbal. A fost un moment static, mingea era oprita, eu eram in picioare si am spus: Haideti sa jucam. Ha sa dam drumul la joc. A venit la mine, mi-a aratat cartonas galben si a zis: La urmatoarea pleci. Unde sa plec? Am zis: Ce am gresit? Mi s-a repetat: Pleci! Unde plec? Plec daca asa se doreste. E vorba de putin respect pentru ca si noi muncim, cerem respect, asa cum si ei cer respect, si noi cerem respect”, a spus Edi Iordănescu.

Istvan Kovacs a fost criticat şi de fostul mare arbitru Ion Crăciunescu după cele două episoade controversate din Casa Pariurilor Liga 1. Este lipsit total de diplomație. Nu trebuie să ai conferințe cu conducătorii, dar trebuie să te adresezi într-un mod civilizat, nu cu termeni precum ”dispari!” sau ”pleci!”. Tu nu ești Dumnezeu și ai în față un nimeni. Trebuie să ai o discuție civilizată cu el”, a spus Ion Crăciunescu, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Istvan Kovacs şi brigada de arbitri delegată de CCA la meciul disputat de CFR Cluj cu Gaz Metan Mediaş. Sursă foto: sportpictures.eu
Istvan Kovacs şi brigada de arbitri delegată de CCA la meciul disputat de CFR Cluj cu Gaz Metan Mediaş. Sursă foto: sportpictures.eu

”Nu am avut intenţia să cad, nu am văzut reluarea, dar a fost un contact acolo. Nu am vrut să cad, am căzut din cauza contactului. Nu vreau să comentez reacţia arbitru” – Florinel Coman, după Craiova – FCSB 0-1