News

Italienii, uimiți de metoda tradițională românească de uscat cârnații. ”Suntem în timpuri străvechi?”

O familie de români din diaspora i-a uimit pe italieni după ce și-a întins cârnații cruzi pe balcon, după o metodă tradițională.
24.12.2022 | 15:05
Italienii uimiti de metoda traditionala romaneasca de uscat carnatii Suntem in timpuri stravechi
Italienilor nu le-a venit să creadă că românii au scos cârnații pe frânghia de uscat rufe / Foto: RadioRTM.it
ADVERTISEMENT

Italienii mai multe de învățat despre români, deși avem câteva milioane de reprezentanți în Peninsulă, și asta de ani buni. Sacrificarea porcului și prepararea produselor proaspete din carne în stil pur românesc rămân un mister pentru italieni.

Cârnați românești, expuși la un balcon din centrul unui oraș vechi sicilian

Așa se face că o imagine cu balconul unei familii de români din Sicilia a ajuns virală, după ce pe sârma de rufe au fost înșirați mai mulți cârnați proaspeți, pentru a fi uscați.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat zilele trecute în localitatea Modica, provincia Ragusa, iar gestul românilor care au scos cârnații pe partea exterioară a balconului a stârnit o dezbatere aprinsă în mediul online.

”Își usucă hainele, de ce nu și cârnații”

Informația a apărut inițial pe website-ul Radio RTM, care a comentat ironic fotografia cu balconul familiei de români.

ADVERTISEMENT

”Își usucă hainele, de ce nu și cârnații? Suntem pe timpuri străvechi? Nu! Se întâmplă la Modica, în plin centru al orașului, exact pe Viale Medaglie d’Oro, unde o familie de români a decis să întindă pe sfoara pe care de obicei se pun rufele la uscat, mai multe legături de cârnați”, au scris jurnaliștii din Peninsulă, citați de rotalianul.com.

Și pentru a nu-și ține publicul în suspans prea mult, tot italienii sunt cei care lămuresc lucrurile.

ADVERTISEMENT

„Este o metodă străveche de transformare a cârnaților proaspeți în cârnați uscați datorită temperaturilor reci”, au mai scris aceștia.

Românii reprezintă cea mai importantă minoritate în Italia

Românii reprezintă cea mai importantă minoritate în Italia (peste 22% din străinii din această țară). Oficial, anul trecut erau peste 1,1 milioane de români cu drept de rezidență în Italia. Pe locul doi, la mare distanță, sunt albanezii (mai puțin de o jumătate de milion) și marocanii (peste 400.000).

ADVERTISEMENT

Și comunitățile românești din Spania și Italia depășesc un milion de persoane, în timp ce Germania găzduiește în jur de 800.000 de români.

Doar în cele patru țări, trăiesc aproximativ 4.000.000 de români. Potrivit statisticilor, în Italia sunt mai multe femei (peste 60%) decât bărbați, care au primit cetățenia acestui stat.

ADVERTISEMENT
Tags: