News

Iubita lui Sorin Oprescu, scoasă de ANAF din vila din Primăverii. Adriana Nica pierde definitiv imobilul și e obligată să-l părăsească imediat

Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu, este obligată să elibereze vila din cartierul Primăverii, după ce a pierdut definitiv procesul cu statul român.
22.05.2023 | 11:03
Iubita lui Sorin Oprescu scoasa de ANAF din vila din Primaverii Adriana Nica pierde definitiv imobilul si e obligata sal paraseasca imediat
Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu, a rămas fără vila din Primăverii, depsre care judecătorii au decis că a fost cumpărată cu banii din mită / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Tribunalul București a respins apelul Adrianei Nica, iubita lui Sorin Oprescu, în procesul de evacuare declanșat de statul român, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Vila Adrianei Nica va fi evaluată și scoasă la licitație

Adriana Nica este obligată să elibereze imediat vila din cartierul Primăverii, despre care judecătorii au stabilit că a fost cumpărată de fostul primar al capitalei din banii proveniți din mită, și pusă ulterior pe numele partenerei sale de viață.

ADVERTISEMENT

Pentru a intra în posesia imobilului, statul român a deschis o acțiune separată, în civil, pe care a câștigat-o atât pe fond cât și în apel. După decizia instanței din mai 2023, care este definitivă, imobilul va intra în proprietatea privată a statului, care va prelua bunul, îl va intabula, după care va urma evaluarea acestuia și vânzarea la licitație publică, în vederea recuperării prejudiciului din dosarul în care Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare.

În cererea inițială, ANAF a arătat că la data de 26 iulie 2022, iubita lui Sorin Oprescu a fost notificată în vederea evacuării și predării imobilului, însă aceasta nu a înțeles să dea curs solicitărilor.

ADVERTISEMENT

Adriana Nica a fost martor în dosarul lui Sorin Oprescu

În întâmpinare, Adriana Nica a arătat că a cumpărat vila din Primăverii în anul 2013, cu bani proveniți parțial dintr-un credit imobiliar, parțial din sume împrumutate de la persoane fizice. În perioada 2014-2015, imobilul a fost oferit la închiriere.

Iubita lui Sorin Oprescu a menționat că nu a avut calitate de inculpat în cadrul dosarului penal, dar în ciuda acestui fapt s-a dispus confiscarea specială a bunului, considerat că a fost cumpărat de inculpat. În dosarul lui Oprescu, Adriana Nica a fost citată doar în calitate de martor.

ADVERTISEMENT

Cum a câștigat statul român procesul cu iubita lui Oprescu

Argumentul femeii a fost respins de instanță, care a motivat că ”bunurile confiscate sau neridicate în orice procedură judiciară trec în proprietatea privată a statului în temeiul unei încheieri emise de judecătorul de cameră preliminară sau al unei hotărâri judecătorești definitive ori, după caz, definitive și irevocabile”.

Printr-o astfel de sentință, a precizat instanța, imobilul a fost supus unei măsuri de siguranță a confiscării extinse și a intrat în proprietatea privată a statului. ANAF, prin organele de valorificare abilitate, este autoritatea competentă pentru punerea în mișcare a măsurii confiscării bunului supus acestei proceduri.

ADVERTISEMENT

Astfel apărările legate de modul în care bunul a fost achiziționat ”puteau și trebuiau invocate în fața instanței penale” în soluționarea dosarului în care a fost condamnat Sorin Oprescu.

Adriana Nica a rămas fără casă, deși nu a fost audiată de instanță în dosarul Oprescu

În ultimele luni, Adriana Nica a depus mai multe contestații pentru a-și salva vila din Primăverii, însă acestea au fost respinse de instanță, în mare parte. Iubita lui Sorin Oprescu a acuzat faptul că judecătorii nu au audiat-o în dosarul fostului primar, singura sa declarație fiind consemnată în faza de urmărire penală, în fața procurorilor DNA.

Nica spune că nu a înțeles cum au ajuns declarațiile sale să fie considerate ”lipsite de credibilitate, pe un ton cel puțin ironic” de judecătorii care au dictat confiscarea imobilului, în condițiile în care ea nu a fost invitată să-și susțină punctul de vedere. Ea susține că magistrații au creat ”o realitate paralelă”, preferând să ignore documentele care au stat la baza achiziției în rate a imobilului și concluzionând că banii au fost obținuți din mită.

Avocatul Adrianei Nica acuză derapajul instanței: ”Prezentarea ca un fel de prostituată de lux este injurioasă”

Adriana Nica s-a mai plâns și de modul în care a fost descrisă de judecătorii de la Curtea de Apel, care au scris în motivare că era ”o concubină costisitoare”.

”Doamna Nica Adriana, concubina domnului Oprescu Sorin de peste 10 ani, este medic anestezist, fost director al Spitalului Universitare de Urgență București și cadru didactic la UMF.

Prezentarea ca un fel de prostituată de lux este injurioasă și indică un derapaj grav de la păstrarea imparțialității completului de judecată”, a mai arătat Adriana Nica, prin avocatul ei.

ADVERTISEMENT