Sport

Iulia Dumanska, accidentare în România – Spania. Scoasă pe brațe, în lacrimi

Naționala României de handbal feminin a trecut prin momente grele la meciul amical cu Spania. Portarul Iulia Dumanska nu a mai putut continua partida.
29.07.2023 | 20:00
Iulia Dumanska accidentare in Romania  Spania Scoasa pe brate in lacrimi
Iulia Dumanska a fost înlocuită în minutul 35 al amicalului cu Spania. Sursă foto: captură @Pro Arena
ADVERTISEMENT

Naționala României de handbal a susținut un meci test cu reprezentativa Spaniei, disputat la Mioveni. Pentru Iulia Dumanska, portarul Gloriei Bistrița au fost momente foarte grele. VIDEO

Naționala României, la un pas să o piardă pe Iulia Dumanska. Accidentare urâtă în repriza a doua cu Spania

Meciul dintre România și Spania a fost umbrit de un moment greu de privit, după ce Iulia Dumanska a fost lovită în plină figură de o adversară și a început să plângă de durere.

ADVERTISEMENT

Portărița în vârstă de 26 de ani s-a prăbușit ca „secerată” pe parchet în minutul 35, fiind busculată dur de o jucătoare dezechilibrată și care nu a mai putut să o evite.

Antrenorul Florentin Pera și întreg staff-ul „tricolorelor” și-a dat imediat seama că este vorba de o problemă serioasă și au oprit meciul. Medicii au intervenit imediat și i-au acordat ucrainiencei primele îngrijiri.

ADVERTISEMENT

Handbalista a acuzat din plin lovitura și nu a reușit să se ridice singură de pe teren, fiind schimonosită de durere. Astfel, a fost cărată pe brațe și nu a mai putut continua meciul.

Naționala României are noroc! Medicii au dat verdictul după accidentarea Iuliei Dumanska: „A fost doar șocul loviturii”

Iulia Dumanska a fost așezată pe banca de rezerve pentru a primi în continuare îngrijiri medicale, iar apoi a revenit în locul în care a fost tratată inițial.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după finalul partidei, staff-ul medical al naționalei a ținut să lămurească starea de sănătate a jucătoarei: „A fost doar șocul loviturii, Iulia e OK”.

Pe teren, România a arătat bine și a reușit să câștige în fața Spaniei cu scorul de 30-25. A fost cel de-al doilea meci din această săptămână disputat împotriva ibericelor, după cel de la Pitești, încheiat la egalitate, 30-30.

ADVERTISEMENT

Cum au văzut „tricolorele” partida

Lorena Ostase a tras concluziile la finalul amicalului cu Spania: „Rămânem cu o impresie bună, deși ne-am întâlnit de trei zile, am avut două antrenamente în sală, dar noi continuăm pentru ce e mai departe: calificarea la European și bineînțeles Mondialul. 

Cred că a fost un plus pentru noi, a fost un număr mare de jucătoare, domn profesor cred că a putut să profite de acest lucru și să combine experiența cu tineretul, să vadă cum ne omogenizăm.

Cred că avem o șansă și e important să credem în ea. Aceste meciuri de pregătire au fost foarte bune și venim după o perioadă fizică, nu știu dacă am fost 100%”.

ADVERTISEMENT
Tags: