Alegeri 2024

Iulian Dumitrescu poate candida pentru al doilea mandat la CJ Prahova. Contestațiile PSD, respinse definitiv în apel

Iulian Dumitrescu are verde pentru a candida la Consiliul Județean Prahova. Contestațiile PSD, respinse definitiv de Curtea de Apel Ploiești
02.05.2024 | 17:43
Iulian Dumitrescu poate candida pentru al doilea mandat la CJ Prahova Contestatiile PSD respinse definitiv in apel
Curtea de Apel Ploiești a respins definitiv contestațiile PSD privind candidatura lui Dumitrescu / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, poate candida pentru un an doilea mandat la președinția Consiliului Județean, după ce magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au respins definitiv contestația PSD împotriva acestuia, social-democrații invocând că Dumitrescu este cercetat pentru corupție.

Contestațile PSD, respinse definitiv de magistrați

Iulian Dumitrescu poate candida pentru încă un mandat la Consiliul Județean Prahova. Curtea de Apel Ploiești a menținut decizia prin care Tribunalul Prahova a respins acțiunile PSD Prahova de a contesta candidatura lui Dumitrescu, care invocau faptul că liderul liberal este cercetat de DNA , alături de alte  două persoane, pentru luare de mită și fals în declarații.

ADVERTISEMENT

„PSD Prahova îşi exprimă speranţa că magistraţii Curţii de Apel Ploieşti vor decide, luând în calcul considerentele prezentate în contestaţie, admiterea apelului şi anularea hotărârii privind admiterea candidaturii lui Iulian Dumitrescu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova”, au comunicat social-democrații anterior deciziei magistraților Curții de Apel Prahova.

Social-democrații invocă o candidatură incompatibilă

PSD Prahova a argumentat în contestație că Biroul Electoral Județean Prahova a admis candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru Consiliul Județean fără a lua în seamă că aceasta s-a făcut „cu încălcarea dispoziţiilor statutare ale Partidului Naţional Liberal, candidatura lui Iulian Dumitrescu fiind depusă fără o analiză preliminară şi fără a exista o validare din partea Biroului Politic Naţional al PNL”.

ADVERTISEMENT

„De asemenea, hotărârea BEJ Prahova menţionată anterior a fost adoptată cu încălcarea dispoziţiilor legale, având în vedere că Iulian Dumitrescu se află sub măsura preventivă a controlului judiciar, instituită de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

O candidatură la conducerea Consiliului Judeţean Prahova nu poate fi legală în situaţia unei persoane cercetate penal pentru luare de mită şi fals în declaraţii, cunoscut fiind că Iulian Dumitrescu are interdicţia de a ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

ADVERTISEMENT

Astfel, candidatura devine formală şi lipsită de conţinut, persoana nominalizată de PNL Prahova aflându-se în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia”, arăta PSD Prahova.