Sport

Ivaylo Petev, apărat de presa bulgară după ce a fost demis de la Universitatea Craiova: „Și-au bătut joc de el”

Presa din Bulgaria a reacționat după ce Ivaylo Petev a fost demis de la Universitatea Craiova. Ziariștii din țara vecină i-au luat apărarea antrenorului.
10.04.2024 | 19:44
Ivaylo Petev aparat de presa bulgara dupa ce a fost demis de la Universitatea Craiova Siau batut joc de el
Presa din Bulgaria a reacționat după demiterea lui Ivaylo Petev de la Universitatea Craiova. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Ivaylo Petev a fost demis de Universitatea Craiova, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Înfrângerile cu Oțelul Galați și FCSB l-au determinat pe Mihai Rotaru să ia o decizie radicală. Presa din Bulgaria a stat cu ochii pe evenimentele din Bănie și a reacționat. 

Ivaylo Petev, apărat de presa din țara natală după ce a fost demis de la Universitatea Craiova: „Și-au bătut joc de el”

Deși mai avea contract cu Universitatea Craiova până în iunie 2026, Ivaylo Petev a fost demis de olteni după doar 20 de partide. Plecarea antrenorului în vârstă de 48 de ani din Bănie a surprins pe toată lumea.

ADVERTISEMENT

Presa din Bulgaria a acordat timp și spațiu evenimentelor petrecute la Universitatea Craiova. Un nume consacrat în Bulgaria, Ivaylo Petev a ținut primele pagini după plecarea de pe banca „alb-albaștrilor”. “Universitatea Craiova și-a bătut joc de Ivaylo Petev”, au titrat bulgarii de la Kota Sport.

A fost cea mai vehementă reacție venită din presa din Bulgaria după demiterea lui Ivaylo Petev. Totodată, jurnaliștii din țara vecină au privit cu suspiciune demiterea antrenorului bulgar de la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

“Decizia poate fi considerată surprinzătoare, întrucât Craiova e pe locul trei în campionat, la 10 puncte în spatele FCSB-ului și la egalitate cu CFR”, au notat cei de la BTV Sport.

„L-au demis pe Petev în România. A fost dat afară în mod scandalos”

Ivaylo Petev a adunat 10 victorii, 5 remize și 5 înfrângeri pe banca celor de la Universitatea Craiova. Antrenorul bulgar a reușit să adune 155 de zile ca antrenor în Bănie. Petev a lăsat-o pe Universitatea Craiova pe locul 3 în play-off, la 10 puncte în spatele liderului FCSB.

ADVERTISEMENT

“L-au demis pe Petev în România, a fost dat afară în mod scandalos”, au scris jurnaliștii de la 7dnisport. Universitatea Craiova a confirmat plecarea lui Ivaylo Petev. Oltenii au făcut anunțul oficial în cursul zilei de miercuri, 10 aprilie.

Oltenii au subliniat că este vorba despre o reziliere a contractului de comun acord. Totuși, conducerea „alb-albaștrilor” nu a putut trece peste eșecul cu Oțelul Galați care a dus la eliminarea din Cupa României Betano.

ADVERTISEMENT

Înainte să facă pasul la Universitatea Craiova, Ivaylo Petev a antrenat-o pe Ludogorets. Antrenorul în vârstă de 48 de ani i-a pregătit pe bulgari în perioada 7 martie 2023 – octombrie 2023. Totodată, Petev a fost pe banca lui Ludogorets în perioada iulie 2010 – iulie 2013.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: „1,95” este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța