News

Jaf ca în filme la Bacău. Cum au lăsat patru români un spital și mai multe instituții publice fără internet

Jaf ca în filme la Bacău. Cum au lăsat patru români un spital și mai multe instituții publice fără internet, cauzând totodată un prejudiciu de 100.000 de lei.
15.05.2023 | 19:38
Jaf ca in filme la Bacau Cum au lasat patru romani un spital si mai multe institutii publice fara internet
Jaf ca în filme la Bacău. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Jaf ca în filme la Bacău. Cum au lăsat patru români un spital și mai multe instituții publice fără internet, cauzând totodată un prejudiciu de 100.000 de lei. Practic, patru tineri hoți au decis să dea lovitura vieții și au furat cabluri în valoare de 100.000 de lei, lăsând spitalul și alte instituții publice din Onești fără internet.

Jaf ca în filme la Bacău. Au furat cabluri de 100.000 de lei

Polițiștii au stabilit că cei patru bărbați au pătruns printr-o gură de canalizare unde au secționat un cablu de comunicații, pe care l-au depozitat într-un autoturism cu număr fals de înmatriculare. Prejudiciul în acest caz este de 100.000 de euro, însă vestea bună e că toți cei patru suspecți au fost arestați. Aceștia au vârstele cuprinse între 18 și 30 de ani și se pare că prejudiciul a fost recuperat doar pe jumătate.

ADVERTISEMENT

Conform Adevărul, Instanța a decis arestarea preventivă a celor patru inculpați pentru 30 de zile. Trei dintre suspecți sunt acuzați de furt calificat, în timp ce al 4-lea e acuzat de conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. Polițiștii din Onești au transmis că furtul a avut loc în noaptea de 8 spre 9 mai, moment în care hoții au pătruns printr-o gură de canalizare de pe bulevardul Republicii din Onești, și au furat cablul.

”În urma probatoriului administrat, poliţiştii au identificat patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, trei dintre aceştia din comuna Ştefan cel Mare, iar unul din municipiul Oneşti, bănuiţi de comiterea faptei. Totodată, jumătate din prejudiciu a fost recuperat”, au transmis reprezentanții IPJ Bacău. Potrivit sursei citate, cei patru au furat sute de metri de cablu de telefonie și internet.

ADVERTISEMENT

Hoții din România nu sunt la prima astfel de ispravă, în condițiile în care pe 1 februarie 2022 mascații au efectuat 5 percheziții în Copșa Mică și localitatea Axente Sever, din județul Sibiu. Acolo, polițiștii au găsit cabluri furate de alți tineri, prejudiciul aici fiind de 51.646 de lei. Hoții au acționat de această dată pe teritoriul județului Alba.

”În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în zilele de 30 octombrie şi 7 noiembrie 2021, s-ar fi deplasat pe raza localităţilor Pănade şi Iclod, din comuna Sâncel, judeţul Alba şi ar fi sustras cabluri, din reţeaua de telefonie şi internet, de pe o distanţă de peste 1.200 de metri, cauzând, astfel, societăţii comerciale furnizoare de servicii de telecomunicaţii, un prejudiciu în valoare de 51.646 lei”, au transmis atunci anchetatorii.

ADVERTISEMENT

La fel ca în cazul hoților din Bacău, infractorii din Sibiu, cu vârstele cuprinse între 20 și 43 de ani, au fost reținuți pentru furt calificat, fiind prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj pentru dispunerea măsurilor legale suplimentare. Între timp, mai mulți indivizi au jefuit un cazino din Maramureș, după ce au încuiat în toaletă angajata.

Hoții din Vișeul de Sus au furat toate încasările din acea zi și au dispărut fără urmă, femeia închisă în baie fiind găsită de colegii săi, care au venit la schimb. Paradoxal, cazinoul din Vișeul de Sus e situat la nici 100 de metri de sediul judecătoriei. Polițiștii au constatat că femeia s-a dus până la toaletă, unde a fost închisă fără voia sa de un necunoscut. Deși nu se știe momentan care e prejudiciul, clar e că toate încasările de pe timpul nopții au dispărut.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au fost alertați la primele ore ale dimineții, iar la fața locului au ajuns inclusiv criminaliștii. Aceștia au prelevat amprente și au urmărit atent imaginile înregistrate de camerele de supraveghere, însă momentan nu s-a reușit identificarea autorilor.

ADVERTISEMENT