News

Jeff Bezos, dat în judecată de menajeră. Femeia ar fi fost obligată să muncească 14 ore pe zi

Jeff Bezos a fost dat în judecată de menajeră, o femeie care e nemulțumită pentru modul în care a fost tratată în anii în care a muncit pentru el.
03.11.2022 | 23:32
Jeff Bezos dat in judecata de menajera Femeia ar fi fost obligata sa munceasca 14 ore pe zi
Jeff Bezos, dat în judecată. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Femeia pretinde că a fost forțată să iasă pe geam pentru a ajunge la toaletă, totul în contextul în care era obligată să muncească 14 ore pe zi fără oprire.

Jeff Bezos, dat în judecată de menajeră

Jeff Bezos rămâne printre cei mai bogați oameni din lume, însă va trebui să dea explicații în tribunal după ce o fostă angajată îl acuză de discriminare rasială.

ADVERTISEMENT

Mercedes Wedaa a fost menajera lui Jeff Bezos timp de trei ani, într-o casă deținută de miliardar în Seattle. Femeia spune că toți angajații lui Bezos, de origine hispanică, erau tratați într-un mod diferit față de angajații albi.

Jeff Bezos e acuzat că era ”agresiv și abuziv” cu femeia, în timp ce angajații de la curățenie care erau albi erau tratați ”cu respect”. Avocatul lui Jeff Bezos a reacționat la aceste acuze și spune că afirmațiile fostei menajere sunt ”absurde”.

ADVERTISEMENT

Mercedes Wedda se plânge că era obligată să muncească chiar și 14 ore pe zi, fără pauze de masă sau odihnă, dacă Bezos se afla în casă alături de familie. Menajera nu a avut vreme nici de mers la toaletă, astfel că s-a ales cu multe probleme de sănătate, conform avocaților săi citați de CNBC.

”Timp de aproximativ 18 luni, pentru a folosi o baie, reclamanta și alte menajere au fost forțate să iasă prin fereastra spălătoriei la exterior. Apoi să alerge pe lângă camera tehnică și prin camera tehnică, apoi să coboare până la o baie”, este menționat în plângerea înaintată instanței.

ADVERTISEMENT

Femeile au ajuns să sufere de infecții ale tractului urinar din cauza faptului că mergeau foarte rar la toaletă. Nu doar Jeff Bezos s-a ales cu un proces pe această temă ci și companiile care îi gestionează proprietățile, mai exact Zefram și Northwestern.

Cu toate acestea, avocatul lui Jeff Bezos, Harry Korrell, susține că femeia câștiga cel puțin 100.000 de dolari pe an. ”Anual, Wedaa a câștigat o sumă cu șase cifre și a fost menajera principală”, explică acesta.

ADVERTISEMENT

”Mercedes a putut să-și ia pauze ori de câte ori era nevoie și a avut acces la mai multe băi și săli de recreație disponibile pentru ea și pentru alți angajați.

Dovezile vor arăta că Mercedes Wedaa a fost concediată din motive de performanță. Inițial, a cerut peste 9 milioane de dolari, iar când compania a refuzat, a decis să înainteze acest proces. Sugestia că Bezos sau companiile care administrează proprietățile au discriminat-o în baza rasei sau a naționalității este absurdă”, a concluzionat avocatul.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților