News

Joe Biden a fost diagnosticat cu o serie de boli, de la artrită la apnee în somn. Președintele SUA a fost însă declarat “apt pentru serviciu”

Joe Biden a fost examinat miercuri la un centru medical din Washington DC, iar doctorul Casei Albe spune că starea sa de sănătate nu îi afectează capacităţile de preşedinte al SUA.
29.02.2024 | 16:27
Joe Biden a fost diagnosticat cu o serie de boli de la artrita la apnee in somn Presedintele SUA a fost insa declarat apt pentru serviciu
Joe Biden, miercuri, înainte de plecarea către Walter Reed Medical Center Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Președintele american Joe Biden a fost diagnosticat cu apnee obstructivă în somn. Aceasta este unul dintre diagnosticele prezentate de medicul Casei Albe, terapeutul Kevin O’Connor, pe baza rezultatelor examinării anuale la care a fost supus liderul american.

Joe Biden a fost supus şi unui examen pentru depistarea cancerului de piele

În plus faţă de această apnee, Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, are o serie de boli identificate anterior, inclusiv fibrilație atrială, neuropatie periferică a picioarelor, hiperlipidemie, reflux gastroesofagian și artrită. În plus, liderul american suferă de alergii sezoniere şi i s-au prescris medicamente pentru a trata toate bolile de mai sus, după cum a mai afirmat medicul său.

ADVERTISEMENT

Lui Biden i-a fost prescris un anticoagulant, apixaban, şi un inhibitor anticolesterol, rosuvastatină. De asemenea, i s-au prescris famotidină şi esomeprazol, din cauza refluxului gastroesofagian. În schimb, el nu are nevoie de niciun tratament pentru inimă.

Biden a fost supus, de asemenea, unui examen dermatologic pentru depistarea cancerului de piele, însă nu au fost găsite formaţiuni care să necesite biopsie. În anii anteriori, teste medicale similare au descoperit tumori non-melanomale pe piele, ele fiind îndepărtate. Medicii au atribuit apariţia neoplasmelor prin faptul că preşedintele american “a petrecut în tinereţe prea mult timp la soare”.

ADVERTISEMENT

Kevin O’Connor a concluzionat că Biden este capabil să servească drept președinte al Statelor Unite. “Continuă să fie apt pentru serviciu şi îşi execută pe deplin toate responsabilităţile fără nicio scutire sau adaptare. Biden este un bărbat sănătos, activ și robust, în vârstă de 81 de ani”, a spus el.

Medicul a adăugat că nu consideră necesar să-și facă griji pentru sănătatea liderului de la Casa Albă. Biden a fost examinat miercuri, 28 februarie, la Centrul Medical al Armatei Walter Reed, din Washington DC.

ADVERTISEMENT

Anterior, fostul doctor de la Casa Albă, congresmanul Ronny Jackson, s-a îndoit de capacitatea lui Joe Biden de a conduce țara. Potrivit acestuia, liderul american ar avea probleme serioase de sănătate.

Politicianul a adăugat că l-a urmărit pe Biden în fiecare zi când era vicepreședinte în administrația Barack Obama. Potrivit acestuia, abilitățile cognitive ale actualului șef al Casei Albe s-au deteriorat semnificativ faţă de acele momente.

ADVERTISEMENT

Fostul medic de la Casa Albă crede că Biden nu ar fi trebuit să candideze la președintele Statelor Unite. „Toată lumea poate vedea că este ceva în neregulă cu el – și este timpul să nu mai încercăm să ascundem asta”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT
Tags: