News

Joe Biden, ridiculizat după ce a povestit cum unchiul său a fost mâncat de canibali. Ce s-a întâmplat în realitate

Președintele Joe Biden este din nou în centrul atenției după ce a povestit în fața unui public cum canibalii i-au mâncat unchiul undeva în Papua Noua Guinee.
19.04.2024 | 13:43
Joe Biden ridiculizat dupa ce a povestit cum unchiul sau a fost mancat de canibali Ce sa intamplat in realitate
Joe Biden, ridiculizat după ce a povestit cum unchiul său a fost mâncat de canibali. Ce s-a întâmplat în realitate
ADVERTISEMENT

Practic, sugestia lui Joe Biden că unchiul său ar fi fost mâncat de canibali din Papua Noua Guinee în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost întâmpinată, ca de obicei, cu uimire. Președintele SUA a povestit cum unchiul său, locotenentul Ambrose J. Finnegan Jr., s-a prăbușit cu avionul în Papua Noua Guinee, după care a fost mâncat de canibali.

Joe Biden, ridiculizat după ce a povestit cum unchiul său a fost mâncat de canibali

”Nu au găsit niciodată cadavrul pentru că odinioară erau o mulțime de canibali în acea parte a lumii”, a declarat Joe Biden în fața unei mulțimi de oameni. Documentele oficiale de război spun că Finnegan a fost ucis când un avion în care era pasager a suferit o defecțiune a motorului și s-a prăbușit în Oceanul Pacific.

ADVERTISEMENT

Înregistrările oficiale nu menționează niciun caz de canibalism și nici nu precizează dacă avionul a fost doborât. Analiștii din Papua Noua Guinee cărora li s-a arătat comentariile au descris afirmațiile ca nefondate, subliniind că acestea vin într-un moment în care SUA încearcă să-și consolideze legăturile cu această țară din Pacific.

”Grupul de oameni din Melanesian, din care face parte Papua Noua Guinee, este un popor foarte mândru”, a transmis Michael Kabuni, lector în științe politice la Universitatea Papua Noua Guinee. ”Acest popor ar considera acest tip de clasificare foarte ofensator. Nu pentru că cineva spune ”oh, a fost canibalism aici”, da, știm asta, acesta este un fapt. Dar, scoaterea din context a informațiilor și implicarea că unchiul tău a sărit cumva din avion și a ajuns o masă copioasă este inacceptabilă”, a transmis expertul, conform Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Canibalismul a fost practicat de unele comunități din Papua Noua Guinee în trecut, în contexte diferite, a explicat Kabuni, cum ar fi mâncarea unei rude decedate din respect, pentru a preveni descompunerea corpului. ”A existat un anumit context. Nu ar mânca pur și simplu orice bărbați albi care cad din cer”, a completat Kabuni.

Practica nu s-a datorat lipsei de hrană a oamenilor, a adăugat el, subliniind că dovezile arheologice ilustrează că agricultura a fost practicată în Papua Noua Guinee în urmă cu mai bine de 10.000 de ani. Statistic, aproximativ 79.000 de soldați americani rămân dispăruți în urma războiului de atunci.

ADVERTISEMENT

”Aceste cazuri sunt răspândite din sud-estul Asiei până în peninsula coreeană și în Europa. Ce ne transmite Biden? Toate cele 79.000 de persoane care nu au fost găsite niciodată au fost mâncate?”, a completat specialistul, vizibil iritat de modul în care președintele SUA a prezentat informația.

Oficialii din Papua Noua Guinee ironizează declarațiile lui Joe Biden

La rândul lor, alți specialiști au mărturisit că pur și simplu sunt uimiți. ”De fapt, sunt fără cuvinte”, a declarat Allan Bird, guvernatorul provinciei East Sepik, care a fost ales recent ca prim-ministru supleant al opoziției. ”Nu mă simt jignit. Este chiar hilar. Sunt sigur că, când Biden era copil, acestea sunt lucrurile pe care le-a auzit de la părinții săi. Și, probabil, a rămas cu aceste informații toată viața”, a completat politicianul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Maholopa Laveil, lector de economie la Universitatea din Papua Noua Guinee, a spus că afirmațiile lui Biden nu sunt utile. Vopsește Papua Noua Guinee într-o lumină proastă. PNG a avut deja o mulțime de presă negativă și acest lucru nu ajută, iar afirmațiile sunt nefondate”, a declarat Laveil.

Potrivit Agenției de Contabilitate POW/MIA pentru Apărare a Pentagonului, unchiul lui Biden a murit la 14 mai 1944, în timp ce era pasager pe o aeronavă A-20 care a părăsit aerodromul Momote, insula Los Negros, cu destinația Nadzab, Noua Guinee. ”Din motive necunoscute, acest avion a fost forțat să aterizeze în ocean în largul coastei de nord a Noii Guinee.

Ambele motoare s-au defectat la altitudine joasă, iar nasul aeronavei a lovit puternic apa. Trei bărbați nu au reușit să iasă din epava scufundată și au murit în accident. Un membru al echipajului a supraviețuit și a fost salvat de o barjă care trecea. O misiune aeriană nu a găsit nicio urmă a aeronavei dispărute sau a membrilor echipajului pierduți”, se arată în raportul oficial.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a transmis că cel mai probabil Joe Biden a spus această poveste pentru a aduce un omagiu soldaților dispăruți din Al Doilea Război Mondial. Nu a rămas fără reacție nici fostul președinte american Donald Trump, care a transmis un mesaj ironic pe X: ”Dar da, așa este Joe…”.

ADVERTISEMENT
Tags: