Life

Secretul unei salate Caesar perfecte, dezvăluit de chef Joseph Hadad

Reputatul chef Joseph Hadad a dezvăluit cum se face salata Caesar perfectă, rețeta lui fiind una simplu de realizat.
18.02.2024 | 12:30
Secretul unei salate Caesar perfecte dezvaluit de chef Joseph Hadad
Rețeta unei salate Caesar perfecte, dezvăluită de Chef Joseph Hadad / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Salata Caesar este unu dintre cele mai iubite preparate culinare. Sățioasă, sănătoasă și ușor de făcut, rețeta de salata Caesar ascunde, totuși, câteva secrete.

Rețeta unei salate Caesar perfecte

Chef Joseph Hadad a dezvăluit care este, din punctul lui de vedere, rețeta unei salate Caesar perfecte. Și, spune reputatul bucătar, totul constă în calitatea produselor pe care le folosește pentru delicioasa salată.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe contul lui de socializare, Joseph Hadad a enumerat ingredientele necesare. O salată Caesar are nevoie de 5 bucăți anșoa, o lingură și jumătate de muștar Dijon, o lingură de parmezan ras, doi căței de usturoi pisați.

De asemenea, mai este nevoie de ulei de măsline, 2 gălbenușuri de ou, pierd și suc de lămâie. Desigur, nu poate lipsi din salată ingredientul principal, un mix de salată verde.

ADVERTISEMENT

Realizarea salatei este, la rândul ei, destul de simplă. Mai exact, explică chef Joseph Hadad, trebuie respectați anumiți pași, caz în care rezultatul va fi delicios. El a detaliat, pe contul său, fiecare pas în parte și a postat chiar și un video explicativ.

Cum se face un sos Caesar perfect

Astfel, recomandă chef, într-un bol se pun gălbenușurile de ou, muștarul de Dijon, usturoiul, sucul de lămâie și se amestecă bine. Se amestecă, explică el, ca și când s-ar face o maioneză, mai ales că se și pune uleiul de măsline.

ADVERTISEMENT

Anșoa-ul se toacă mărunt, se pisează puțin cu cuțitul, iar apoi se pune, alături de parmezan, în sosul pregătit. Din nou, se amestecă foarte bine și se pune piper după gust. Când este amestecat suficient, iar sosul are o consistență plăcută, se pune și mixul de salată verde.

Salata și sosul se amestecă bine de tot, iar apoi se pun crutoanele. ”Poftă bună!”, spune Joseph Hadad. Iar din video-ul pe care l-a realizat pentru a explica salata Caesar se poate vedea că preparatul este absolut delicios.

ADVERTISEMENT

Salata Caesar a apărut din întâmplare

Pentru rețeta originală a salatei Caesar este creditat ca inventator un bucătar italian. Caesar Cardini a realizat, se spune, salata în restaurantul pe care îl avea în Mexic, undeva în jurul anilor 1920. Salata a fost pusă, prima oară, pe masa clienților într-un weekend foarte aglomerat.

De fapt, se spune că, la acea vreme, bucătarul nu mai avea provizii, dar a dorit totuși să își hrănească clienții. Așa că a amestecat, foarte inspirat de altfel, tot ce mai avea prin bucătărie. Rezultatul este cunoscut, iar acum, la peste 100 de ani de la apariția ei, salata Caesar este una dintre cele mai populare din lume.

Joseph Hadad este unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România. Născut în Israel, el s-a stabilit în țara noastră în urmă cu peste 25 de ani. De-a lungul timpului a lucrat la cele mai bune restaurante din București, iar acum câțiva ani și-a văzut visul cu ochii: și-a deschis propriul stabiliment.

Hadad a gătit pentru numeroase personalități din toată lumea. Printre aceștia se numără Bill Clinton, Francois Mitterrand, Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra și Michael Jackson.

ADVERTISEMENT