News

Judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu se află în sala de judecată, mari probleme disciplinare. Ce a pățit în 2023

Judecătoarea care a provocat mâhnire în România, joi, după ce a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu se află în sala de judecată, a avut mari probleme disciplinare.
22.02.2024 | 21:46
Judecatoarea care a intrebat daca tanarul ucis de Vlad Pascu se afla in sala de judecata mari probleme disciplinare Ce a patit in 2023
Judecătoarea care i-a umilit pe părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu la 2 Mai, sancționată în trecut. Acuzațiile aduse. Sursa foto:
ADVERTISEMENT

Au fost scene scene revoltătoare joi, 22 februarie, în sala de judecată, la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea din acest caz a întrebat dacă tânărul ucis de șoferul drogat se află în sala de judecată. Magistratul are un trecut destul de controversat.

Judecătoarea care i-a umilit pe părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu la 2 Mai, sancționată în trecut. Acuzațiile aduse

După ce pe 19 august 2023 și-au pierdut băiatul de 21 de ani, părinții lui Sebastian Olariu au trăit, joi, 22 februarie, scene pe care nu și le-au imaginat vreodată că le vor trăi într-o sală de judecată.

ADVERTISEMENT

Tatăl băiatului ucis de șoferul drogat Vlad Pascu a ieșit plângând din sală. Acesta a reclamat atitudinea judecătoarei de la Judecătoria Mangalia, dezvăluind că în sala de judecată au fost scene halucinante.

A întrebat dacă băiatul meu este în sală. Nu am simțit în viața mea așa ceva, nu am văzut un asemenea judecător. Îi voia buletinul (n.r. buletinul lui Sebastian Olariu, băiatul mort în accident)”, a spus, plângând, Valentin Olariu.

ADVERTISEMENT

Judecătoarea vizată de acuzațiile victimelor tragediei de la 2 Mai este magistrat al Judecătoriei Mangalia din 15 martie 2022. La acea dată, Consiliul Superior al Magistraturii a decis transferul magistratului de la Judecătoria Ineu la Judecătoria Mangalia.

Magistratul a avut mari probleme în trecut. Ioana Ancuța Popoviciu a fost sancționată disciplinar la data de 31 mai 2023, de către Secția pentru Judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

ADVERTISEMENT

Secția a decis sancționarea disciplinară a magistratului constănțean cu avertisment, după ce a admis în parte acțiunea disciplinară demarată față de magistrat de către Inspecția Judiciară. Magistratul a primit avertisment de la CSM pentru rea credință, gravă neglijență și soluționarea cu întârziere a unor cazuri, conform Observator News.

Părinții tinerilor uciși cer mutarea procesului la Judecătoria Constanța

După bătaia de joc de joi, tatăl Robertei, cealaltă victimă a lui Vlad Pascu la 2 Mai, a acuzat că procesul deschis în urma tragediei este tergiversat de către Judecătoria Mangalia. El a cerut ca acesta să fie mutat la Judecătoria Constanța.

ADVERTISEMENT

În opinia mea, ce se întâmplă la Judecătoria Mangalia este anormal. Deci este anormal. Începând de la cine a instrumentat dosarul, procuror, când totul e limpede ca ziua, tergiversăm și amânăm. De ce? Pentru ca Vlad Pascu cu avocații lui să încerce toate căile legale.

Acum i s-a făcut de facultate, da? Și fata mea era la facultate și uite că acum nu mai merge. Încearcă prin orice cale să iasă afară din pușcărie, nu îi mai place. Ce să facă afară? Să o ia de la capăt? Nu, să stea acolo. Eu nu mai vreau să treacă niciun părinte să treacă prin ce trecem noi”, a spus tatăl Robertei.

ADVERTISEMENT