News

Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat pentru 14 martie. Judecătoarea a întrebat dacă e în sală unul dintre tinerii ucişi. Update

Procesul lui Vlad Pascu, tânărul care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, începe joi, 22 februarie 2024.
22.02.2024 | 13:08
Procesul lui Vlad Pascu a fost amanat pentru 14 martie Judecatoarea a intrebat daca e in sala unul dintre tinerii ucisi Update
Începe procesul lui Vlad Pascu. Tânărul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai se află în arest din 20 august 2023
ADVERTISEMENT
22-02-2024
11:21

Procesul a fost amânat, din cauză că Vlad Pascu a rămas fără avocat

Judecătoria Mangalia a amânat procesul în care este judecat Vlad Pascu pentru data de 14 martie 2024. Termenul a fost fixat în vederea emiterii unei adrese către Baroul Constanța pentru desemnarea unui avocat din oficiu, ţinând seama de faptul că la termenul de joi Vlad Pascu nu a fost reprezentat de niciun avocat.

O situaţie şocantă a fost că la termenul de joi, judecătoarea de caz a întrebat părțile prezente dacă este prezent în sala de judecată Sebastian Andrei Olariu, unul dintre tinerii decedaţi în accident. Situaţia a stârnit consternare şi nemulțumire printre rudele și apropiații victimelor.

Avocatul Adrian Cuculis spune că unul dintre avocații lui Vlad Pascu a trimis o cerere către Judecătoria Mangalia în care menționează că s-a retras din dosar și nu mai are contract de asistență juridică încheiat cu acesta, iar celălalt avocat a trimis o cerere prin care menționează că protestează alături de avocații din Baroul București. “La nivelul unor Barouri s-a luat decizia ca avocații să nu intre în instanță. Avocatul lui Pascu a ales să protesteze și să nu participe la acest proces”, a spus Cuculis.

Vlad Pascu va fi în cele din urmă judecat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, precum și părăsirea locului accidentului. Românii își vor aduce aminte, cu siguranță, de acest accident care a șocat pe toată lumea.

Începe procesul lui Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi tineri la 2 Mai

Procurorii au stabilit că Vlad Pascu conducea un autoturism în timp ce era drogat, în dimineața zilei de 19 august 2023, moment în care a lovit un grup de persoane care se deplasa pe marginea drumului. În acel moment doi tineri au murit, iar alți trei au fost răniți. Imaginile de după accident erau șocante și arătau cum una dintre victime a fost pur și simplu ruptă în bucăți.

ADVERTISEMENT

Cert e că Vlad Pascu și-a văzut de drum, cu toate că avea parbrizul spart, însă a fost descoperit de polițiști undeva în Vama Veche. A fost arestat în 20 august 2023, clipă din care se află în arest. Tânărul face parte dintr-o familie controversată de oameni bogați, acuzați în trecut de diverse fapte ilegale.

Ulterior, Vlad Pascu a făcut o cerere ca arestul preventiv să îi fie înlocuit cu o altă măsură, însă instanța i-a respins cererea. Opinia publică a fost șocată să afle că tânărul fusese oprit înainte de accident de doi oameni ai legii, care l-au lăsat să meargă mai departe, deși era evident drogat, lucru demonstrat de filmările din acel moment.

ADVERTISEMENT

Vlad Pascu așteaptă să afle câți ani va sta după gratii

Au căzut imediat mai multe capete, inclusiv cel al fostului șef al IPJ Constanța, Adrian Glugă. Mai mult, ministrul de interne Cătălin Predoiu a anunțat în acel moment o reorganizare a Poliției Județene Constanța, revoltat de modul în care a fost gestionat acest caz și de faptul că tragedia putea fi evitată.

Mai mult, Vlad Pascu a fost trimis în judecată într-un alt dosar împreună cu părinții săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Cu toate acestea, acest dosar va fi judecat la Tribunalul București, separat de cel de la Mangalia.

ADVERTISEMENT

În luna septembrie, atunci când era dus la sediul DIICOT, Vlad Pascu a declarat că îi pare rău pentru tot ce a făcut. ”Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu am cum să dau timpul înapoi”, transmitea tânărul. Cu toate acestea, în spațiul public au apărut mai multe conversații telefonice pe care acesta le avea din arest cu mama sa, Miruna Pascu.

A fost un nou moment care poate fi considerat o bulină neagră pentru Vlad Pascu și familia sa în fața opiniei publice sau a judecătorilor. ”Ești așa un băiețel, o să lucrez să-ți spăl imaginea”, îi transmitea mama sa, în timp ce tânărul răspundea, fără să-i pese prea mult: ”Nu mă interesează că se va uita urât lumea”.

ADVERTISEMENT

Discuții controversate între Vlad Pascu și mama sa

Mai mult, mama sa încerca să-l facă să înțeleagă că a greșit enorm pentru că și-a creat o imagine de băiat rău pe Instagram. ”Mamă, problema este de accident. Accidentul în sine nu ar fi fost până la urmă așa ceva, dar în momentul în care au apărut căcaturile, toate alea după instagram și în momentul în care a fost comportamentul ăla al tău dinainte, aberant, cu toate chestiile alea, cum să spun…a fost ca și cum a fost o sfidare.

Înțelegi? Plus că au făcut ăștia niște legături cu poliția, cu telefoane, că nu știu cine, că te-au ocrotit, că nu te-au oprit, că …nu știu ce s-a întâmplat. Eu chiar nu știu și îți spun. Mare, mare noroc ai că tu ești un băiețel așa cum ești și că…cei care…oamenii, cei din sistemul ăsta penitenciar, poliție, habar nu am, procuratură, știu să judece, mamă față de ceea ce s-a spus în presă despre tine și oamenii cu care ești tu acolo care nu au nici o legătură cu tine pui.

Nici o legătură. Înțelegi? Ăsta este un accident care nu știu, te-a pus pe tine în fața unui fapt împlinit cumva. Ca să-ți dai seama unde ajungi. Că nu te putea opri nimeni din cursa asta dementă pe care o aveai, înțelegi? Dar altfel, nu ai ce căuta acolo. Nu ești…și ți-am zis, e un accident, o iei ca atare. Nu trebuie s-o iei nici…se întâmplă lucruri…mda…asta e”, a transmis femeia, puțin impresionată de drama prin care treceau familiile victimelor din acel accident.

ADVERTISEMENT