News

Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai, revoltaţi pe judecătoare în prima zi a procesului lui Vlad Pascu. „E strigător la cer. Să îi fie ruşine”

Părinții victimelor accidentului de la 2 Mai se revoltă pe condițiile de judecată: „Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa?”
22.02.2024 | 12:26
Parintii tinerilor morti in accidentul de la 2 Mai revoltati pe judecatoare in prima zi a procesului lui Vlad Pascu E strigator la cer Sa ii fie rusine
Părinții copiilor omorâți de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai se revoltă pe condițiile în care se ține primul proces. Sursa foto: Inquam Photos / George Calin & Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Părinții tinerilor decedați în accidentul de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, au fost nemulțumiți de amânarea procesului care trebuia să înceapă la ora 9:00, dar care a fost reprogramat pentru ora 12:30. De asemenea, au fost deranjați de comportamentul judecătoarei, care i-a scos din minți.

Părinții victimelor accidentului 2 Mai se revoltă

Judecătoarea fost surprinsă mestecând gumă când a intrat în sala de judecată, iar tatăl fetei decedate în tragedie s-a declarat îngrozit de ce a văzut. Ceilalți părinți au considerat că ceea ce s-a întâmplat la primul termen al procesului la Judecătoria Mangalia a fost o lipsă de respect și o bătaie de joc.

ADVERTISEMENT

Tatăl tânărului care a murit în urma accidentului rutier le-a exprimat jurnaliștilor dorința ca procesul să fie transferat la Judecătoria Constanța, având în vedere cele întâmplate.

„Sper să se mute procesul la Judecătoria Constanţa. Aici este o mare bătaie de joc. Sala de judecată mi se pare o magazie. Avocaţii trebuie să stea în picioare. Mi se pare o mare bătaie de joc. 

ADVERTISEMENT

Judecătoarea a intrat în sală şi mesteca gumă. Aş fi vrut să îl văd pe Vlad Pascu să îl privesc în ochi şi să îi arăt că….(…) Am plecat de la 4.30 de acasă. Se putea evita pentru că se ştia. Este o mare bătaie de joc. O să fie de la 12.30. Nu ştiu dacă Vlad Pascu mai avea loc în sală, la cât de mică este sala”, a spus bărbatul.

Tatăl tinerei moarte la 2 Mai spune că judecătoarea i-a sfidat

Nemulțumirea a fost împărtășită și de tatăl tinerei decedate în același accident. El a considerat comportamentul judecătoarei ca fiind o sfidare și a exprimat indignarea față de amânarea procesului, care a necesitat un efort considerabil din partea părinților. Tatăl fetei decedate a subliniat durerea și suferința pe care o resimte familia.

ADVERTISEMENT

„Asta e sfidare. Pe cine plătim noi din banii noştri? Vine şi molfăie la guma de mestecat, asta e, la 12.30. Eu m-am trezit la 3.30 să fie aici. Aşa ne prezentăm la serviciu, mestecând gumă. Eu în domeniul meu unde lucrez nu îmi permit cu turiştii pe care îi transport să mănânc în faţa lor gumă de mestecat. Nici măcar un sendviş. (…) Cred că se ştia de ieri şi ne pune pe noi nişte proşti să venim de la sute de kilometri pentru domnul Vlad Pascu.

Eu vreau să îi dea drumul, eu îl duc acasă la mămica şi la tăticul lui. E strigător la cer. Şi vine doamna judecătoare, nici nu i-am reţinut numele, şi mestecă gumă. Asta e, la 12.30, ne vedem mai  târziu. E strigător la cer. Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine. Are cineva să îmi dea amendă, să vină acum, şi aşa plătesc taxele la stat, să îmi dea şi amendă”, a declarat jurnaliştilor tatăl tinerei decedate în tragedia de la 2 Mai.

ADVERTISEMENT

Părinții copiilor morți la 2 Mai se tem că nu se va face dreptate

Părinții tinerilor decedați în tragedia de la 2 Mai s-au dus ulterior la locul unde s-a produs accidentul și au aprins lumânări în memoria copiilor lor. Tatăl tânărului mort în accidentul grav a mai adăugat că și părinții lui Vlad Pascu sunt vinovați și că nu este interesat să primească despăgubiri, ci doar să se facă dreptate în acest caz.

De asemenea, tatăl fetei decedate a spus și el că se teme că ar putea exista o acoperire a adevărului în acest caz și s-a gândit să acționeze în instanță polițiștii care ar fi putut preveni moartea tinerilor.

ADVERTISEMENT