Life

Județul din România care e un adevărat magnet. Mulți tineri se mută aici, sunt locuri de muncă și terenuri ieftine

Județul din România care a început să atragă tinerii ca un magnet. A luat fața așezărilor urbane faimoase, precum București sau Timișoara.
12.04.2024 | 17:47
Judetul din Romania care e un adevarat magnet Multi tineri se muta aici sunt locuri de munca si terenuri ieftine
Orașul din România care a început să atragă turiștii ca un magnet. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că populația tânără migrează spre orașele mari. Aici, oportunitățile de muncă sunt variate, iar evoluția profesională este mult mai rapidă. În ultima vreme, se pare că Bucureștiul nu mai este în topul preferințelor tinerilor, căci o altă localitate a luat ochii Capitalei.

Județul din România care îi atrage pe tineri ca un magnet

Orașele mari au reprezentat mereu o atracție pentru tineri. Mii de persoane cu planuri mărețe au lăsat totul în urmă și s-au mutat în mediile urbane cu potențial.

ADVERTISEMENT

De obicei, principalele orașe spre care se îndreaptă tinerii sunt București, Timișoara, Cluj sau alte așezări mai mari. Însă, orașul care a început să fie pe placul tuturor a luat fața celor menționate deja.

Orașul despre care vorbim nu a convins doar românii să migreze către el. Inclusiv românii care au plecat peste hotare au de gând să revină cât mai repede aici.

ADVERTISEMENT

Orașul care a devenit un real magnet pentru mii de persoane este Brașovul. Cunoscut ca fiind o destinație turistică uimitoare, Brașov are multe de oferit pentru cei care au de gând să se stabilească aici.

Datele statistice din ultimii ani arată că Brașovul a convins foarte multă lume din restul țării să se mute aici. Potrivit playtech.ro, din cei 500.000 de locuitori, aproximativ 100.000 sunt veniți din alte zone ale țării.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care din ce în ce mai multe persoane se mută în Brașov

Brașovul este populat de persoane din diverse zone ale țării, însă predominanți sunt cei din Buzău. Topul tinerilor care au migrat către Brașov este completat de persoanele din Vaslui, Bacău sau Covasna.

Ca în cazul oricărui alt oraș, Brașovul are și el oamenii lui care aleg să plece în alte zone. Din fericire, cei care părăsesc orașul sunt mult mai puțini decât cei care aleg să se mute aici.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, inclusiv românii care au ”gustat” viața de peste hotare au ales să revină în Brașov. Orașul i-a convins instant datorită mai multor motive, iar cel mai important este dat de peisajul spectaculos.

Brașov este un adevărat paradis care îmbină natura cu urbanul. În inima orașului se află munții, fiind singura așezare urbană din România care se poate lăuda cu asta. Fiecare stradă din Brașov are povestea ei și fiecare pas îi poartă pe localnici, dar și pe turiști pe tărâmuri pline de istorie.

Spre deosebire de alte orașe din România, prețul chiriilor din Brașov este unul rezonabil. De exemplu, chiria pentru un apartament cu două camere și loc de parcare este de 370 de euro. Cei care preferă un studio în inima orașului, trebuie să scoată din buzunare 450 de euro.

ADVERTISEMENT