News

Orașul din România unde prețul caselor a explodat. E peste București și Brașov. Oamenilor nu le-a venit să creadă cum s-au îmbogățit

Prețul caselor a explodat într-un oraș din România. De altfel, încă o localitate ar putea depăși Capitala la prețurile locuințelor.
07.04.2024 | 18:05
Orasul din Romania unde pretul caselor a explodat E peste Bucuresti si Brasov Oamenilor nu lea venit sa creada cum sau imbogatit
Orașul din România unde prețul caselor a explodat. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Orașul din România unde prețul caselor a explodat, depășind costul locuințelor din Capitală sau din zone turistice ale României, precum municipiul Brașov. Ce arată cele mai recente date cu privire la prețurile apartamentelor?

Prețul caselor a explodat în acest oraș. Ce arată cele mai recente date

Cel mai scump oraș din România, în 2024, ținând cont de prețul mediu pentru o locuință nouă, este în continuare Cluj-Napoca. Putem spune că oamenii din acest municipiu se pot îmbogăți, mai ales dacă dețin mai multe imobile.

ADVERTISEMENT

Aici, pentru un apartament nou, prețul mediu depășește 2.650 euro/mp.  Dacă vorbim de locuințele vechi, prețul ajunge la 2.649 de euro/mp. În 2023, Brașovul a reușit să fie peste București, clasându-se pe locul doi la capitolul prețuri la case.

Situația este la fel și în acest an. Astfel, la Brașov, oamenii dau peste 2.000 de euro/mp pentru apartamentele noi. În cazul celor vechi, costul este de 1.848 de euro/mp. În schimb, prețul mediu al locuințelor noi din Capitală a fost de 1.824 de euro, în luna martie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Constanța ar putea depăși Capitala la prețurile locuințelor

Pentru apartamentele vechi din Capitală, costul este de 1.771 de euro/mp. Mai mult, cele mai recente date arată că încă un oraș ar putea depăși Bucureștiul la acest capitol. Vorbim de Constanța.

Diferența față de Capitală la prețul locuințelor este de cel mult 100 euro/mp, conform Economica.net. Mai exact, în martie 2024, în Constanța s-a observat o creștere cu 5 la sută a costurilor la case, față de luna martie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Astfel, prețul mediu pentru un apartament nou a ajus la 1758 de euro/mp. Dacă vorbim de locuințele vechi din Constanța, costul este de 1.673 de euro/mp. Observăm că după Constanța se află Craiova, Iași, Timișoara.

Orașul din România unde prețul caselor a explodat
Orașul din România unde prețul caselor a explodat

Prețuri mai accesibile la apartamente sunt în Oradea și Sibiu. De exemplu, în Oradea, vorbim de un cost de 1.609 euro/mp pentru apartamentele noi, iar pentru cele vechi este de 1.490 euro/mp.

ADVERTISEMENT

De altfel, cei care vor să cumpere o locuință nouă în Sibiu trebuie să știe că prețul este de 1.498 euro/mp. Spre deosebire de alte orașe, aici se cere mai mult pentru apartamentele vechi, costul mediu fiind de 1.562 euro/mp.

ADVERTISEMENT