Fotbal international

Jurgen Klopp, față în față cu bestia neagră Bayern Munchen. Are 16 eșecuri în fața bavarezilor

19.02.2019 | 12:09
Jurgen Klopp fata in fata cu bestia neagra Bayern Munchen Are 16 esecuri in fata bavarezilor
ADVERTISEMENT

Pentru Jurgen Klopp cu siguranță că orice adversar era binevenit în optimile de finală ale Champions League, numai Bayern Munchen, bestia lui neagră, nu. Dar tocmai de cine nu a dorit a dat și Liverpool va avea o dublă manșă infernală pentru a merge în sferturi. Bayern i-a făcut foarte multe nopți de nesomn lui Klopp și cea mai dureroasă dintre acestea rămâne finala Champions League din 25 mai 2013, când Klopp era pe banca Borussiei Dortmund.

Finala germană cu Bayern a avut loc în Anglia, unde Klopp muncește acum, dar pe miticul stadion Wembley, iar Bayern a câștigat cu 2-1, cu un gol marcat în minutul 88 de către olandezul Arjen Robben, care, din fericire pentru Klopp nu va juca pe Anfield, fiind accidentat. De altfel, Robben a fost și el un veritabil coșmar pentru german, pentru că în afara finalei Champions League i-a dat gol pe unde l-a prins, de două ori cu Real Madrid, odată cu Chelsea.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp nu uită finala Champions League din 2013

Însă pentru Jurgen Klopp nimeni și nimic nu poate egala imaginea de bestie neagră pe care a avut-o Bayern Munchen. Nu mai puțin de 16 înfrângeri a avut în fața roș-albaștrilor, la un moment dat punându-și singur întrebarea dacă nu cumva a ajuns și la un complex psihic, în sensul în care numai când aude sau vede că bavarezii îi sunt adversari să nu mai poată gândi soluțiile cele mai bune.

Jurgen Klopp a fost bătut de patru ori de olandezul Robben, dar acum acesta este accidentat
Jurgen Klopp a fost bătut de patru ori de olandezul Robben, dar acum acesta este accidentat

Ar putea fi însă marți, 19 februarie, seara unei răzbunări, dacă informațiile de ultimă oră care răzbat din tabăra campioanei Bundesligii sunt corecte. Se știe că sută la sută Robben și Tolisso sunt out cu accidentări, că Thomas Muller e out după cartonașul roșu luat în grupe, la Amsterdam. Însă, foarte probabil nici fundașul Jerome Boateng nu va fi pe teren, bolnav, iar Goretzka și Kingsley Coman au făcut deplasarea, dar au gleznele umflate și e greu de presupus că vor putea fi buni de joc.

ADVERTISEMENT
Tags: