Fotbal international

Jurgen Klopp, record senzaţional la Liverpool după MIRACOLUL cu Barcelona! Spulberă şi coşmarul finalelor?

08.05.2019 | 12:40
Jurgen Klopp record senzational la Liverpool dupa MIRACOLUL cu Barcelona Spulbera si cosmarul finalelor

Liverpool a reuşit cea mai spectaculoasă răsturnare de scor din această ediţie de UEFA Champions League, reuşind să se impună cu 4-0 în manşa retur a semifinalei cu Barcelona. Catalanii au avut un avans liniştitor după meciul din tur, pe care l-au câştigat cu 3-0, însă “cormoranii” au reuşit miracolul pe Anfield şi s-au calificat în finala competiţiei. 

Jurgen Klopp, record senzaţional la Liverpool! N-a pierdut niciodată în dublă manşă

Origi (7, 79) şi Wijnaldum (52, 54) au marcat golurile unui succes istoric pentru Liverpool, care încă mai speră şi la câştigarea campionatului după o pauză de 30 de ani. Însă, specialitatea lui Jurgen Klopp la Liverpool sunt meciurile în “dublă manşă” din cupele europene. Din 2015, de când a venit, antrenorul german nu a pierdut niciun meci în “dublă manşă” în cupele europene.

În prima sa aventură europeană alături de Liverpool, Jurgen Klopp a evoluat în Europa League. În sezonul 2016-2017, “cormoranii” au câştigat grupa din care au făcut parte şi au eliminat, rând pe rând, în drumul spre finală: Augsburg, Manchester United, Borussia Dortmund şi Villarreal. Însă în ultimul act, Sevilla a reuşit să se impună cu 3-1.

Sezonul 2017-2018 a fost pe plan european pentru Liverpool cel mai bun din ultimul deceniu. Liverpool s-a calificat în optimi tot din postura de câştigătoare de grupă şi în toate “dublele” eliminatorii au avut câştig de cauză reuşind să elimine Porto (5-0 la general), Manchester City (5-1) şi AS Roma (7-6), înainte de a juca finala de la Kiev împotriva lui Real Madrid.

Jurgen Klopp, record senzaţional la Liverpool după MIRACOLUL cu Barcelona! Urmează coşmarul finalelor?
dpatop – 07 May 2019, England, Liverpool: Liverpool’s Mohamed Salah (L), manager Jurgen Klopp (C) and Virgil van Dijk celebrate after the final whistle of the UEFA Champions League semi-final second leg soccer match between Liverpool and Barcelona at Anfield stadium. Photo: Peter Byrne/PA Wire/dpa

În actuala stagiune, Jurgen Klopp şi-a consolidat renumele de maestru al jocurilor în “dublă” manşă. După ce “a scăpat” de eliminare într-o grupă cu PSG, Steaua Roşie Belgrad şi Napoli, Liverpool a dat peste Bayern în optimi pe care a reuşit să o învingă cu 3-1 pe Allianz Arena. În sferturi, “cormoranii” s-au distrat cu FC Porto, lusitanii fiind scoşi cu 6-1 la general. Semifinala cu Liverpool – Barcelona este una dintre cele mai frumoase din istorie. După victoria cu 3-0 din tur, recordul lui Klopp părea că va fi spulberat de Messi, însă returul senzaţional de pe Anfield l-a adus pe german într-o nouă finală.

Jurgen Klopp şi coşmarul finalelor europene

Pe cât de bun este recordul lui Jurgen Klopp în meciurile europene în dublă manşă, pe atât de slab este procentajul finalelor europene câştigate, zero din trei. Klopp a fost pe bancă în trei finale europene: Champions League 2013, Europa League 2016 şi Champions League 2018.

În 2013, Jurgen Klopp reuşea să ducă Borussia Dortmund în ultimul act din Liga Campionilor împotriva rivalei Bayern Munchen, scor 1-2. “Bavarezii” au reuşit să se impună în final datorită golului decisiv marcat de Arjen Robben, în minutul 90.

VEZI VIDEO: 

În 2016, Liverpool juca ultimul act din Europa League împotriva lui FC Sevilla. “Cormoranii” au fost favoriţi în această confruntare şi chiar au condus la pauză cu 1-0 datorită golului lui Sturridge. Dar, ibericii au întors după pauză scorul şi au spulberat echipa lui Klopp prin golurile lui Gameiro (46) şi Coke (64, 70).

VEZI VIDEO: 

Ultima finală jucată şi pierdută de Jurgen Klopp a fost cea de Champions League de la Kiev, în 2018. Liverpool a jucat în finală cu Real Madrid. A fost finala de coşmar a portarului Loris Karius, care a gafat uluitor în minutul 51, la golul deschiderii scorului marcat de Benzema. Mane a egalat imediat pentru “cormorani”, dar Bale (64 şi 83) a adus un nou titlu pentru Real Madrid.

VEZI VIDEO:

Liverpool joacă ultimul act din Champions League şi în 2019, iar Jurgen Klopp vrea să rupă blestemul finalelor pierdute. De această dată, indiferent de adversar (Ajax sau Tottenham), Liverpool va fi echipa favorită pe 1 iunie, la Madrid. Lui Jurgen Klopp i se reproşează că nu a câştigat niciun trofeu cu Liverpool şi meciul de pe 1 iunie de pe Wanda Metropolitano poate să rupă acest blestem, bineînţeles dacă Liverpool nu va reuşi un miracol şi în Premier League şi să câştige titlul în ultima etapă, în dauna lui Manchester City.

Tags: