Sport

Juventus, out din Europa! Ce echipă îi ia locul. Anunțul UEFA

Juventus Torino a fost exclusă din competițiile europene, iar UEFA a anunțat echipa care îi va lua locul „Bătrânei Doamne”.
28.07.2023 | 21:25
Juventus out din Europa Ce echipa ii ia locul Anuntul UEFA
Juventus a fost exclusă de UEFA din Conference League. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
28-07-2023
18:29

Fiorentina va juca în cupele europene în locul lui Juve

UEFA a anunțat că AC Fiorentina va lua celor de la Juventus Torino în cupele europene. Jurnaliștii italieni de la Gazzetta dello Sport au comentat vestea: 

„În Conference League, acolo unde a aruncat-o penalizarea de zece puncte aplicată pentru plusvalențele fictive și neregulile la plata salariilor, va merge ocupanta locului imediat următor piemontezilor, adică 8. Acesta îi oferă acum Fiorentinei, finalista Conference League, accesul în a treia competiție continentală”.

Juventus a fost exclusă de UEFA din competițiile europene, în urma unui pact surprinzător între fosta campioană a Italiei și forul continental. Astfel, torinezii nu vor putea evolua în sezonul 2023/2024 în UEFA Conference League.

Juventus, out din Europa! Anunțul UEFA

În stagiunea precedentă, Juventus a fost penalizată cu 15 puncte, apoi cu 10 puncte, din cauza unor posibile fraude contabile comise în jurul unor transferuri. „Bătrâna Doamnă” a fost sancționată de UEFA.

ADVERTISEMENT

Clubul torinez a ajuns la un numitor comun cu forul european, astfel, Juventus a acceptat să fie exclusă din competițiile europene în sezonul 2023/2024, potrivit Corriere dello Sport. Formația lui Massimiliano Allegri nu va putea lua startul în UEFA Conference League.

Totuși, a treia competiție europeană nu reprezintă o miză semnificativă pentru Juventus. Torinezii au acceptat sancțiunea UEFA pentru a scăpa de eventualele măsuri suplimentare în sezonul 2024/2025, când „Bătrâna Doamnă” țintește grupele UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Schimbări în UEFA Conference League după excluderea lui Juventus

Juventus urmează să confirme excluderea din UEFA Conference League în zilele următoare. Absența torinezilor din a treia competiție europeană vine de la sine cu o serie de modificări. Ca urmare a deciziei UEFA, Fiorentina va intra în Conferece League direct în play-off.

Totodată, Aston Villa va fi mutată în urna capilor de serie la tragerea la sorți pentru play-off-ul UEFA Conference League. În perioada 2018-2021, magistrații au descoperit nu mai puțin de 42 de transferuri ilegale.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au descoperit că Juventus practica „schimburi false” de jucători, care permit înregistrarea câştigurilor de capital în bilanţ. Suma totală din aceste câștiguri s-a ridicat la aproximativ 150 de milioane de euro.

Juventus a fost penalizată cu 10 puncte în sezonul trecut

Curtea Federală Italiană a sancționat Juventus cu 15 puncte penalizare în sezonul precedent, după neregulile descoperite. „Bătrâna Doamnă” a atacat decizia instanței și a avut câștig de cauză, după verdictul comisiei Comitetului Olimpic Italian.

ADVERTISEMENT

Cazul s-a rejudecat la Curtea de Apel, care a micșorat pedeapsa la 10 puncte, iar torinezii au ratat prezența în Champions League. UEFA nu a stat pe gânduri și a deschis o anchetă internă până la decizia venită din partea autorităților italiene. Ca urmare, clubul torinez a fost exclus pentru o perioadă de un an din competițiile UEFA.

ADVERTISEMENT