Fotbal international

Juventus pregăteşte schimbul verii. Un star de la PSG vine în locul lui Pjanic!

06.05.2019 | 10:16
Juventus pregateste schimbul verii Un star de la PSG vine in locul lui Pjanic

Juventus a obţinut al optulea scudetto consecutiv, dar acest lucru nu îl mai mulţumeşte demult pe bossul torinezilor, Andrea Agnelli, care încă din acest sezon a sperat în marea lovitură numită Champions League. Dar bianconerii au avut soarta altui mare nume în fotbalul mondial, Real Madrid şi au gustat din cucuta eşecului pe teren propriu la returul cu Ajax din sferturile de finală, fiind eliminaţi.

Juventus pregăteşte schimbul verii cu PSG: Pjanic pentru Rabiot

Tocmai pentru ca Juve să redevină după mai bine de 20 de ani regina Europei s-a făcut vara trecută efortul uriaş pentru campionatului Italiei de a fi adus de la Madrid starul portughez Cristiano Ronaldo, un jucător pentru care câştigarea Champions League a devenit o obişnuinţă. Dar s-a văzut că nu poţi câştiga un asemenea trofeu cu un singur jucător şi învăţând din acea lecţie acum Agnelli caută să alcătuiască un lot foarte omogen valoric pentru antrenorul Massimiliano Allegri.

Prima mare manevră de care pomeneşte Gazzetta dello Sport este un spectaculos schimb, care ar putea fi numit schimbul verii în fotbalul european şi ar fi o mişcare inteligentă pentru torinezi din punct de vedere financiar. PSG îl vrea pe mijlocaşul Miralem Pjanic şi bosniacul agreează această idee, ştiind că la Paris salariile sunt mari. La schimb la Torino ar urma să revină ostracizatul anului în capitala Franţei, Adrien Rabiot, jucător extrem de talentat, dar şi destul de capricios ca şi comportament.

Juventus transferuri. Rabiot ar veni la parametri zero, dar cere 10 milioane euro net pe an
Juventus transferuri. Rabiot ar veni la parametri zero, dar cere 10 milioane euro net pe an

Rabiot cere 10 milioane euro net pe an

Juve e încântată de idee, pentru că Rabiot, terminând contractul cu PSG, ar veni gratis, însă francezul vrea mult prea mult dintr-o dată, adică salariu de 10 milioane euro net anual, ceea lui Andrea Agnelli i se pare exagerat. O altă ţintă este fundaşul central şi deşi la Juventus moda a fost mai mereu cu jucători experimentaţi, maturi, pe acest post, acum toate indiciile duc la ideea că torinezii îl preferă mai mult pe puştiul Mathijs de Ligt de la Ajax decât pe francezul Samuel Umtiti. Şi cum de Ligt e manageriat de Mino Raiola, agentul cu care Juventus e în cele mai bune relaţii nu ar fi deloc exclus ca italienii să câştige cursa pentru olandez cu celelalte pretendente.

Mathijs de Ligt, fenomenalul puşti din apărarea lui Ajax, e ţinta pentru defensiva lui Juventus
Mathijs de Ligt, fenomenalul puşti din apărarea lui Ajax, e ţinta pentru defensiva lui Juventus

În fine, pentru atac place foarte mult fiul lui Enrico Chiesa, Federico, jucător la Fiorentina şi component al naţionalei Italiei. E văzut ca un partener potrivit pentru Cristiano Ronaldo, fiind rapid şi foarte penetrant pe poarta adversă, exact cum îi place portughezului, care iubeşte mult jocul de contraatac, unde este un adevărat maestru.