Sport

Juventus se clatină! Toată conducerea a demisionat, iar „Bătrâna Doamnă” riscă să retrogradeze. Cine e favorit să devină președinte. Update

Toată conducerea lui Juventus a demisionat. În frunte cu Pavel Nedved și Andrea Agnelli, „Bătrâna Doamnă” a rămas, în plin sezon, fără 10 oficiali.
29.11.2022 | 18:12
Juventus se clatina Toata conducerea a demisionat iar Batrana Doamna risca sa retrogradeze Cine e favorit sa devina presedinte Update
Toată conducerea lui Juventus a demisionat. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
29-11-2022
16:15

Gianluca Ferrero, propus pentru funcţia de preşedinte

Societatea Exor, care deține pachetul majoritar de acțiuni la clubul Juventus, l-a propus pe Gianluca Ferrero, om de afaceri în vârstă de 59 de ani, pentru funcția de președinte.

”Exor anunţă că îl va recomenda pe Gianluca Ferrero pentru postul de preşedinte al clubului Juventus”, a precizat societatea deţinută de familia Agnelli, conform Gazzetta dello Sport.

Exor, care deţine 63,8 la sută din capitalul Juventus, a precizat că Ferrero are o experienţă vastă şi competenţele tehnice necesare pentru a conduce clubul de fotbal. Anunţul vine la mai puţin de 24 de ore după demisia în bloc a Consiliului de Administraţie al grupării torineze.

Juventus se clatină în pauza competițională cauzată de Cupa Mondială din Qatar. După o ședință organizată chiar de oficialii torinezi, conducerea fostei campioane din Serie A a demisionat, iar „Bătrâna Doamnă” este nevoită să gândească din temelii noua strategie.

Toată conducerea lui Juventus a demisionat. Probleme mari pentru Juventus

Toti membrii consiliului de aministrație au demisionat, a anunțat Gazzetta dello Sport. De asemenea, președintele Andrea Agnelli, vicepreședintele Pavel Nedved, cât și directorul general al clubului, Maurizio Arrivabene au părăsit tabăra „Bătrânei Doamne”.

ADVERTISEMENT

Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia, respectiv Suzanne sunt ceilalți membrii ai consiliului care și-au anunțat demisia din cadrul clubului torinez. Motivul deciziei de a părăsi gruparea are la bază o anchetă în care se investighează o evaziune fiscală de peste 200 milioane de euro.

Astfel, criza lui Juventus se adâncește. După ce a câștigat 9 titluri consecutive în Serie A, în perioada 2011-2020, „Bătrâna Doamnă” a intrat pe o pantă descendentă atât din punct de vedere sportiv, cât și economic. În sezonul trecut, Juventus a înregistrat pierderi de 254,3 milioane de euro și a pierdut titlul în Serie A în fața lui AC Milan.

ADVERTISEMENT

Andrea Agnelli o părăsește pe Juventus după 12 ani de activitate

Juventus va fi nevoită în perioada următoare să schimbe întreg consiliul de administrație al clubului fondat în 1897. Andrea Agnelli, care a fost președintele clubului în perioada de grație a lui Juventus în campionatul italian, părăsește clubul după 12 ani de activitate.

Maurizio Scanavino, CEO-ul Grupului Editorial L’espresso, a fost ales noul manager al fostei campioane din Serie A. Decizia de a demisiona a foștilor oficiali de la Juventus a venit pe fondul reclamațiilor făcute de Comisia Naționale a Firmelor și Bursei de Valori din cauza anchetei Prisma, care a lansat acuzații de fals în contabilitate.

ADVERTISEMENT

Cu Agnelii la cârma lui Juventus, formația pregătită de Massimiliano Allegri a cucerit 18 trofee dintre care 9 titluri consecutive în Serie A, 4 Cupe, 5 Supercupe și a jucat finala Ligii Campionilor în două rânduri, 2015 și 2017.

Juventus riscă să retrogradeze. Anunțul presei din Italia

Autoritățile de la Torino o cercetează pe Juventus pentru „schimburi false” de jucători cu alte cluburi fără să ofere o sumă de bani, dar care să înregistreze câștiguri de capital la bilanț. Astfel, Parchetul de la Torino încearcă să pună mâna pe bilanțurile contabile ale clubului din perioada 2018-2021.

ADVERTISEMENT

Totodată, conducerea clubului ar fi ascuns investitorilor înțelegeri private cu anumiți fotbaliști printre care și Cristiano Ronaldo, motivul fiind amânarea plății unor salarii. Pe lângă problemele de administrație, Juventus a semnalat și pierderi financiare cauzate de performanțele sportive.

Potrivit directorului Sky Italia, Juventus se află într-o situație la fel de grea, precum în 2006, când, în urma scandalului Calciopoli, torinezii retrogradau. Deși, cauzele sunt altele, consecințele ar putea fi la fel de grave pentru fosta campioană din Serie A.

Juventus, eliminată din Champions League încă din faza grupelor

Juventus a fost eliminată din Champions League într-o grupă din care au mai făcut parte PSG, Benfica și Maccabi Haifa. Formația pregătită de Massimiliano Allegri s-a clasat pe locul 3 și va juca în barajul Europa League contra lui Nantes.

În campionat, Juventus se află pe locul 3, la 10 puncte în spatele liderului Napoli, care a avut un sezon de toamnă excepțional. Torinezii au șase victorii consecutive în Serie A, iar în prima partidă de la reluare, care va avea loc pe 4 ianuarie 2023, Juventus o înfruntă pe Cremonese, echipa lui Ionuț Radu și a lui Vlad Chiricheș.

Totuși, până la meciurile oficiale, „Bătrâna Doamnă” joacă o partidă de pregătire în fața lui Arsenal, pe 17 decembrie, ora 20:00.

ADVERTISEMENT
Tags: