Sport

Juventus, pierderi financiare considerabile după eliminarea din Champions League. Cât au scăzut acțiunile la bursă

Juventus a fost eliminată pentru al treilea sezon consecutiv în optimile de finală ale Champions League, iar pierderile financiare ale torinezilor sunt tot mai mari.
17.03.2022 | 12:19
Juventus pierderi financiare considerabile dupa eliminarea din Champions League Cat au scazut actiunile la bursa
Juventus a fost eliminată pentru al treilea sezon consecutiv în optimile de finală ale Champions League, iar pierderile financiare ale torinezilor sunt tot mai mari. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După un 1-1 în deplasare, ”Bătrâna Doamnă” a fost învinsă pe teren propriu de Villarreal, scor 0-3, într-un meci pe care l-a controlat autoritar timp de 75 de minute.

Eliminarea din Champions League cauzează pierderi însemnate pentru Juventus

Această nouă eliminare prematură din Champions League aduce cu sine și pierderi importante pentru Juventus Torino, care și așa trecea prin momente dificile după cheltuielile uriașe pe care le-a avut timp de trei ani cu atacantul Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Eșecul cu Villarreal spulberă visele formației italiene de a reveni în elita fotbalului mondial, dar în același timp lasă o gaură neagră în buget. Conform Gazzetta dello Sport, Juventus pierde la o primă strigare 15.000.000 de euro, bani care ar fi intrat în conturi prin premiul de la UEFA pentru calificarea în sferturi, marketpool și încasări de la meciul următor de pe teren propriu.

Dacă ar fi mers mers mai departe, cu 15 milioane în plus în sferturi și alte 16-17 milioane în semifinale, clubul condus de Andrea Agnelli ar fi putut reduce o pierdere bugetară care, în acest moment, este foarte grea. Exercițiul financiar pentru sezonul 2021-2022 ar trebui să se închidă cu o pierdere asemănătoare celei din stagiunea trecută, în jurul a 200 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Reducerea costurilor, care derivă în principal din plecarea lui Cristiano Ronaldo, sunt anulate în documentele contabile de încasările modeste realizate în ultimii doi ani din cauza pandemiei de Covid-19.

Urmările înfrângerii rușinoase cu Villarreal

O altă veste proastă pentru Juventus este că eliminarea din Champions League a adus și o scădere a acțiunilor la bursă. La deschiderea sesiunii din această dimineață a bursei, acțiunile clubului înregistraseră o scădere de 7,55%.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că ”Bătrâna Doamnă” nu are probleme de numerar după majorarea de capital de 400 de milioane de euro care a redus datoria prin asigurarea resurselor pentru nevoile anuale și pentru investițiile prevăzute în planul de dezvoltare, dar pentru o reechilibrare a balanței costuri-venituri ar putea fi nevoită să vândă jucători sau să facă reduceri salariale.

La finalul meciului cu Villarreal, după câteva minute de tăcere, suporterii lui Juventus şi-au fluierat copios favoriţii, după o nouă eliminare ruşinoasă din Champions League. Serie A a rămas fără reprezentantă în competiție, fiind al doilea mare campionat din Europa, după Ligue 1, în această situaţie.

ADVERTISEMENT