Fotbal international

Karim Benzema, decizie-șoc după ce Franța a pierdut finala Cupei Mondiale. S-a retras din națională chiar în ziua în care împlinește 35 de ani!

Karim Benzema a împlinit 35 de ani pe 19 decembrie. Balonul de Aur a luat o decizie surprinzătoare după ce a ratat Campionatul Mondial, iar Franța a pierdut finala.
19.12.2022 | 16:57
Karim Benzema deciziesoc dupa ce Franta a pierdut finala Cupei Mondiale Sa retras din nationala chiar in ziua in care implineste 35 de ani
Karim Benzema a marcat 37 de goluri în 98 de meciuri pentru reprezentativa „Cocoșului Galic”. Sursă foto: Instagram

Karim Benzema nu a vrut să fie prezent la finala Campionatului Mondial din Qatar, dintre Argentina și Franța, chiar dacă a fost invitat de însuși președintele Macron.

Karim Benzema se retrage din naționala Franței după Campionatul Mondial

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, Karim Benzema a luat decizia să se retragă din naționala Franței chiar în ziua în care a împlinit 35 de ani!


Benzema a făcut apoi anunțul oficial pe pagina lui de Instagram. În 98 de meciuri în tricoul „Les Bleus”, Karim Benzema a reușit 37 de goluri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

„Am făcut eforturi și greșeli pentru a ajunge unde sunt acum și sunt mândru de asta. Mi-am scris povestea, iar a noastră se încheie aici”, a fost scurtul mesaj al atacantului.

Deși s-a vehiculat că Benzema ar putea apărea pe teren în finala Campionatului Mondial, Balonul de Aur a decis nici măcar să nu fie prezent în Qatar și s-a antrenat la baza de pregătire a lui Real Madrid.

Karim Benzema a jucat într-o partidă amicală pentru Real Madrid înainte de finala Campionatului Mondial

Decizia sa ar putea fi o urmare a nemulțumirii sale pentru faptul că selecționerul Didier Deschamps nu l-a inclus în planurile sale pentru finala Campionatului Mondial împotriva Argentinei.

Mai ales că Benzema și-a revenit după accidentare, s-a antrenat cu Realul și chiar a jucat într-o partidă de verificare fără să acuze nicio problemă.

Relație dintre Deschamps și Benzema s-a deterionat după decernarea Balonului de Aur, când fotbalistul le-a mulțumit tuturor, mai puțin selecționerului, ceea ce l-a deranjat destul de mult.

Benzema revenise în naționala Franței după o pauză de 6 ani

Karim Benzema a revenit la naționala Franței în vara lui 2021 pentru Campionatul European. Golgheterul se întoarcea în tricoul naționalei după o pauză de nu mai puțin de 6 ani, nefiind convocat nici la Campionatul Mondial din 2018, când francezii au cucerit titlul mondial.

Singurul trofeu pentru Karim Benzema din postura de jucător al naționalei Franței a fost Liga Națiunilor în sezonul  2020/2021.