Sporturi

Kiki Bertens, semifinalistă la Turneul Campioanelor, a fost la un pas să renunţe la tenis în urmă cu un an: “Lasă-te!”

26.10.2018 | 15:00
Kiki Bertens semifinalista la Turneul Campioanelor a fost la un pas sa renunte la tenis in urma cu un an Lasate
ADVERTISEMENT

Kiki Bertens a fost la doar un pas să renunţe la tenis în urmă cu un an. Înlocuitoarea Simonei Halep la Turneul Campioanelor, Kiki Bertens, a obţinut în premieră calificarea în semifinalele competiției de la Singapore, după ce Naomi Osaka a abandonat după primul set acuzând o accidentare la piciorul stâng. Nipona în vârstă de 21 de ani a rezistat doar până la 6-3 pentru olandeză, apoi fiind nevoită să părăsească turneul.

Totuşi. un lucru mai puţin cunoscut este faptul că olandeza a fost în urmă cu un an la doar un pas de a se retrage definitiv din tenis. Antrenorul olandezei, Raemon Sluiter, a mărturisit în cadrul unei confeinţe susţinute la Singapore că în urmă cu un an cei doi au discutat serios despre o posibilă retragere definitivă din tenis, asta pentru că eleva lui nu se simţea bine pe terenul de tenis. În mod surprinzător, tehnicianul i-a propus să renunţe la tenis pentru totdeauna.

ADVERTISEMENT

Kiki Bertens şi-a dorit în urmă cu 12 luni să se retragă definitiv din tenis

“După ce a terminat anul trecut şi a pierdut finala de dublu de la Turneul Campioanelor, am stat cu ea şi prietenul ei să o întreb ce se întâmplă. Era nefericită de câteva luni, nu zâmbea deloc când era la turnee. I-am spus că nu merită să joace pentru bani dacă nu este fericită cu ce face şi se simte rău. I-am zis chiar că poate e mai bine să se lase de tenis. A stat câteva săptămâni în vacanţă şi a luat decizia de a continua, dar a schimbat multe lucruri în jocul şi rutina sa”, a spus Raemon Sluiter pentru Punto de Break.

Sportiva din Olanda a primit vestea calificării la Singapore chiar în drum spre aeroport. “A fost neplăcut să pierd la Moscova, am fost dezamăgită şi să nu pot participa la Singapore, dar apoi, în drum spre aeroport, am primit vestea şi a fost un mixt de emoţii. Sunt foarte mulţumită de acest sezon şi că am şansa să joc la Turneul Campioanelor. Este o răsplată pentru munca din acest an. Am amintiri minunate de când am ajuns în finala de la Singapore în proba de dublu anul trecut”, a spus Bertens la Singapore. După calificarea în semifinale, olandeza a părut foarte nerăbdătoare de a se lupta pentru un loc în marea finală de la Turneul Campioanelor: “Aşa este viaţa uneori… Cred că am avut puţin noroc, poate. Am jucat trei meciuri bune aici. Aşa că da, să mai jucăm mâine unul (zâmbeşte).”

ADVERTISEMENT