Sporturi

Kim Clijsters a explicat de ce revine în tenis după 7 ani: “Am jucat cu Sorana Cîrstea şi am învins-o” ?

16.09.2019 | 18:57
Kim Clijsters a explicat de ce revine in tenis dupa 7 ani Am jucat cu Sorana Cirstea si am invinso

Kim Clijsters și-a anunțat revenirea în tenis după o pauză de 7 ani. Belgianca se va întoarce în circuit anul viitor, iar motivul care a condus la decizia sa este cel puțin interesant. Klijsters spune că a câștigat un meci de pregătire împotriva Soranei Cîrstea, iar astra a convins-o că poate faca față turneelor din circuitul WTA.

Kim Clijsters și-a motivat revenirea în tenis

Kim Clijsters a anunțat că va reveni în tenis odată cu startul sezonului 2020. Anunțul a fost surprinzător, având în vedere că ultimul meci oficial disputat de belgiancă a fost în urmă cu 7 ani. Sportiva recunoaște că decizia sa are legătură cu o jucătoare din România. Concret, Klijsters a jucat un meci de pregătire cu Sorana Cîrstea, cea care s-a antrenat alături de fostul antrenor al belgiencei, iar victoria din meciul cu românca a convins-o că poate face față turneelor din circuitul WTA.

Sorana Cîrstea s-a antrenat de câteva ori cu fostul meu antrenor Carl Maes, pe terenurile academiei mele din Belgia. În urmă cu câteva zile am jucat câteva seturi cu ea și am câștigat. Am reușit să bat chiar dacă am kilograme în plus și nu am mai participat la competiții de ani buni. Atunci am realizat că trebuie să îmi mai dau o șansă și să revin“, a explicat Kim Clijsters pentru Bolamarela.

Sorana Cîrstea a avut un impact decisiv în decizia luată de Kim Clijsters. Sursă Foto: Hepta
Sorana Cîrstea a avut un impact decisiv în decizia luată de Kim Clijsters. Sursă Foto: Hepta

Kim Clijsters, lider mondial la simplu și la dublu

Kim Clijsters a fost una dintre cele mai importante sportive din circuitul feminin. Belgianca are în palmares cel puțin semifinală la toate turneele de Mare Șlem la simplu. Și palmaresul probelor de dublu de la Grand Slam-uri este impresionant. De menționat este că belgianca a fost lider mondial în ambele probe.

La simplu, Clijsters a câștigat Australian Open (2011) și US Open (2005, 2009, 2010), a ajuns în finală la Roland Garros (2001, 2003) și are două prezențe în penultimul act la Wimbledon (2003, 2006).

În probele de dublu ale turneelor de Mare Șlem, Klijsters s-a impus la Roland Garros și Wimbledon, ambele în 2003) și a bifat prezențe în sferturi la Australian Open (2003) și US Open (2002).

  • 36 de ani are Kim Clijsters
  • 41 de turnee WTA are în palmares belgianca