Sporturi

Kim Clijsters o avertizează pe Simona Halep la Roland Garros: “Să vedem dacă va manageria situaţia!”

27.05.2019 | 20:10
Kim Clijsters o avertizeaza pe Simona Halep la Roland Garros Sa vedem daca va manageria situatia

Kim Clijsters este una dintre cele mai bune jucătoare din deceniul trecut. Belgianca, câştigătoare a patru turnee de Grand Slam a vorbit despre parcursul pe care îl are de făcut Simona Halep la Roland Garros din postura de campioană en-titre.

Kim Clijsters o avertizează pe Simona Halep la Roland Garros: “Ea şi Cahill au avut o conexiune puternică”

Simona Halep este fără Darren Cahill la Paris şi belgianca este foarte interesată de cum va reuşi campioana din 2018 să se descurce pe zgura pariziană fără antrenorul australian: “Va fi foarte interesant să o vedem pentru prima dată apărând în calitate de campioana en-titre a unui titlu de Grand Slam, să observăm cum se va împăca cu această idee. În plus, revine acolo (n.r. la Roland Garros) fără Darren Cahill.

Mă gândesc, nu știu, că va fi un impact oricum. Spun asta pentru că am văzut cu toții ce conexiune puternică era între ea și Darren. Va fi interesant de văzut cum va manageria situația de a evolua la Paris fără cel care a ajutat-o atât de mult în urmă cu un an de zile să câștige trofeul – Cahill nu va mai fi acolo (n.r. în loja ei)”, a spus Clijsters pentru Hotnews.ro.

Kim Clijsters a declarat că sunt nişte lucruri pe care le admiră foarte mult la Simona: “Ceea ce admir cel mai mult la Simona este modul în care luptă pe teren, cum se agață de orice oportunitate pentru a rămâne <acolo>. Nu dă nimic pe gratis și o vei învinge cred doar jucând tenis de calitate și să interpretezi o partitură agresivă. Dacă vei încerca să câștigi jucând la fel ca ea va fi foarte dificil să o poți învinge”

May 23, 2019, Paris, France: SIMONA HALEP of Romania during practice at the 2019 Roland Garros Grand Slam tennis tournament (Credit Image: © AFP7 via ZUMA Wire)
Kim Clijsters o avertizează pe Simona Halep la Roland Garros: “Să vedem dacă va manageria situaţia!”

“Kiki Bertens este genul de jucătoare care o poate învinge pe Simona”

Belgianca a vorbit şi despre favoritele la câştigarea trofeului şi a declarat că olandeza Kiki Bertens are posibilitatea de a o învinge pe Simona Halep la Paris: “Este o luptă deschisă pentru titlu, așa a fost și în ultimii ani când am avut destule surprize pe parcurs. În urmă cu un an de zile, toată lumea vorbea și spera ca Simona să câștige, ceea ce s-a și întâmplat până la urmă. Am o listă scurtă cu nume care ar putea să se impună, sigur că acest lucru nu înseamnă neapărat ceva. Există însă cineva care m-a surprins plăcut – Kiki Bertens. Este într-un progres evident, iar din punct de vedere mental este puternică. Cred că este genul de jucătoare care o poate învinge pe Simona”

Kim Clijsters o avertizează pe Simona Halep la Roland Garros: "Să vedem dacă va manageria situaţia!"
Kim Clijsters o avertizează pe Simona Halep la Roland Garros: “Să vedem dacă va manageria situaţia!”

Simona Halep va intra în concurs marţi, în jurul orei 16:00. Campioana noastră joacă în primul tur de la Roland Garros împotriva sportivei din Croaţia, Alja Tomljanovic. Confruntarea va avea loc pe arena Philippe Chatrier.

  • 1 turneu de Grand Slam a câştigat Simona Halep
  • 4 turnee de Grand Slam a obţinut Kim Clijsters
  • 35 de ani are Clijsters în acest moment