News

Klaus Iohannis a semnat decretul privind demisia lui Dan Vîlceanu. Cine e noul ministru interimar la Fondurile Europene

Joi, 7 aprilie, Klaus Iohannis a semnat decretul privind demisia lui Dan Vîlceanu de la Fondurile Europene. În același timp, președintele a semnat și decretul pentru noul ministru interimar.
07.04.2022 | 17:24
Klaus Iohannis a semnat decretul privind demisia lui Dan Vilceanu Cine e noul ministru interimar la Fondurile Europene
ADVERTISEMENT

La 24 de ore după ce Dan Vîlceanu a renunțat la funcția de ministru al Proiectelor și Fondurilor Europene, portofoliul a fost ocupat, interimar, de un membru al Executivului.

Marcel Boloș, numit ministru interimar la Fondurile Europene

Marcel Boloș, actualul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a fost numit, prin decret, ministru interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat emis de Administrația Prezidențială se arată că președintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Dan Vîlceanu de la ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene și a semnat decretul pentru numirea lui Marcel Boloș ca ministru interimar.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 7 aprilie 2022, următoarele decrete:

Decret prin care se ia act de demisia domnului Dan Vîlceanu, ministrul investițiilor și proiectelor europene, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului;

ADVERTISEMENT

Decret de desemnare a domnului Ioan Marcel Boloş, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, ca ministrul investițiilor și proiectelor europene, interimar”, se arată pe site-ul Prezidențial.

Conform informațiilor oficiale, Marcel Boloş este doctor în contabilitate şi licenţiat în inginerie electromecanică şi finanţe-asigurări.

ADVERTISEMENT

Din ianuarie 2022, Marcel Boloş ocupă funcția de ministru al cercetării, inovării şi digitalizării. În perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020 a fost ministrul al fondurilor europene, în timpul guvernului condus de Ludovic Orban.

Dan Vîlceanu și-a dat demisia miercuri de la minister

Apropiat al lui Florin Cîțu, Dan Vîlceanu a demisionat miercuri, 6 aprilie, de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

ADVERTISEMENT

”În urmă cu aproximativ o oră (n.r. miercuri), după finalizarea şedinţei de Guvern, mi-am înaintat demisia domnului prim-ministru, Nicolae Ciucă, aşa cum am anunţat şi în urmă cu câteva zile de la sediul Partidului Naţional Liberal”, a spus Vîlceanu într-o conferinţă de presă.

Același Vîlceanu a demisionat sâmbătă, 2 aprilie, și din funcția de secretar general al PNL.

Anterior, vineri, Dan Vîlceanu dezvăluise că este dezamăgit de modul în care ”circulă mesaje” în partid, declarând din start că nu vrea să participe la “acest bâlci” (n.r. scandalul legat de plecarea lui Cîțu din fruntea liberalilor), motiv pentru care își va da demisia din funcția deținută în PNL.

ADVERTISEMENT