News

Klaus Iohannis cere discutarea prețurilor la energie electrică în Consiliul European

Klaus Iohannis cere liderilor europeni găsirea urgentă a unor soluții pentru criza prețurilor la energie electrică
30.09.2021 | 16:46
Klaus Iohannis cere discutarea preturilor la energie electrica in Consiliul European
ADVERTISEMENT

Președintele României s-a arătat îngrijorat de creșterea alarmantă a prețurilor la energie electrică, lucru văzut în facturile românilor, dar și ale europenilor.

Klaus Iohannis cere discuții în Consiliul European pentru criza prețurilor la energie electrică

Conform unui anunț făcut de Administrația Prezidențială, șeful statului a participat la o video conferință alături de mai mulți lideri europeni, precum și de președintele Consiliului European.

ADVERTISEMENT

„Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, astăzi, 30 septembrie 2021, la o întâlnire în format videoconferință cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, şi alți lideri europeni. (…) 

În cadrul videoconferinței, Președintele României a solicitat discutarea la nivelul Consiliului European, cât mai curând posibil, a temei privind creșterea prețurilor la energie”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Liderul statului român a solicitat ca tema prețurilor la energie electrică să fie discutată cât mai urgent și a cerut, de asemenea, să fie găsite cât mai rapid soluții pentru populație.

Președintele vrea găsirea unor soluții comune la nivelul UE

Așadar, președintele țării a reiterat importanța găsirii unor soluții comune la nivel european care să fie făcute pe baza propunerilor Comisiei Europene, dar și prin expertiza miniștrilor de specialitate din statele membre ale Blocului Comunitar.

ADVERTISEMENT

Dorința este ca cetățenii Europei să nu mai resimtă atât de mult în buzunare prețurile la energie electrică, iar efectele acestor majorări să fie atenuate, se mai precizează în comunicatul emis de Administrația Prezidențială în cursul zilei de joi.

 „În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea identificării unor soluții europene comune, bine pregătite, pe baza propunerilor care urmează să fie făcute de către Comisia Europeană şi a contribuției miniștrilor de specialitate din statele membre ale Uniunii Europene, astfel încât să poată fi atenuate efectele creșterilor prețurilor la energie pentru cetățenii europeni”, a mai informat sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

Prețurile la energie și gaze, în creștere la nivel european

Prețul la energie electrică, dar și la gaze a crescut considerabil, acesta fiind un motiv de îngrijorarea deopotrivă pentru consumatori, cât și pentru liderii europeni.

Parlamentul din țara noastră a adoptat deja măsuri prin care consumatorii vulnerabili să fie ajutați în cadrul acestei crize a energiei electrice și a gazelor.

Premierul Florin Cîțu a precizat că este luată în calcul inclusiv soluția de plafonare a prețurilor, în cazul în care și alte țări europene o vor aplica.

ADVERTISEMENT