News

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, mesaje de Ziua Națională. Ce au transmis președintele și premierul. Video

Încă de la primele ore ale zilei de 1 decembrie, președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au transmis, pe conturile de socializare, mesaje de Ziua Națională.
01.12.2022 | 08:46
Klaus Iohannis si Nicolae Ciuca mesaje de Ziua Nationala Ce au transmis presedintele si premierul Video
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Națională. Președintele a urat ”La mulți ani!” României de la primele ore. Sursa foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

Cei mai importanți oameni în statul român, Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, au transmis mesaje speciale de 1 decembrie încă de la primele ore ale zilei.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Națională. Președintele a urat ”La mulți ani!” României de la primele ore

Cel mai matinal a fost șeful statului. La ora 6:59 pe Facebook și la ora 7.00 pe Twitter, Klaus Iohannis a transmis un mesaj românilor.

ADVERTISEMENT

De Ziua Națională, liderul de la Cotroceni a fost extrem de scurt. ”La mulţi ani, România!”, a scris Iohannis pe cele două canale de social-media, postând şi un filmuleţ care are ca fundal sonor imnul naţional al țării.

Potrivit site-ului Administrației Prezidențiale, de Ziua Naţională, președintele va fi prezent la parada militară organizată la Arcul de Triumf, iar apoi va decora personalități civile.

ADVERTISEMENT

Seara, de la ora 17.00, va participa la recepția organizată la Palatul Cotroceni.

Mesajul de Ziua Națională transmis de Nicolae Ciucă. Ce a postat premierul pe rețelele de socializare

La o oră distanță de la postările lui Iohannis, a venit și un mesaj transmis de șeful Guvernului.

Pe pagina sa de Facebook, Nicolae Ciucă a transmis și el ”La mulți ani” românilor și României.Premierul a ținut să sublinieze că ”la 104 de ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfășurare la granița de Est și un obiectiv național către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spațiul Schengen”.

ADVERTISEMENT

Premierul a mai spus că ”principalele subiecte pe agenda națională sunt siguranța, stabilitatea și modernizarea României. Față de 1918, acum avem de partea noastră fonduri europene pentru reforme și dezvoltare, precum și protecția oferită de NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie”.

Ciucă mai spune că el și echipa sa guvernamentală au datoria de a-și concentra eforturile ”pe atingerea obiectivelor de interes național, pe bunăstarea oamenilor, pe ziua de mâine”.

ADVERTISEMENT

”Să arătăm că 1 decembrie este, cu adevărat, ziua unității noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în fața tricolorului!

La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, mai spune prim-ministru liberal.

ADVERTISEMENT