Fotbal international

Klopp, impresionat de Daniel Sturridge: “E în cea mai bună formă de când îl cunosc!”

19.09.2018 | 13:08
Klopp impresionat de Daniel Sturridge E in cea mai buna forma de cand il cunosc

Liverpool a avut un debut perfect în actualul sezon de Champions League, victorie pe teren propriu cu scorul de 3-2 împotriva celor de la PSG în prima etapă din faza grupelor. Cormoranii au dominat prima repriză a întâlnirii de pe Anfield și au întrat în avantaj la pauză, scor 2-1. Au fost egalați pe final de meci, însă au reușit să obțină toate cele 3 puncte grație unui gol marcat în ultimul minut. Pe lista marcatorilor s-a aflat și Daniel Sturridge, care l-a impresionat pe tehnicianul Jurgen Klopp. Acesta recunoaște că atacantul e în cea mai bună formă.

“Cormoranii” sunt în topul investițiilor în transferuri făcute de cluburile din Anglia în această vară. Au cumpărat jucători în valoare de 190 de milioane de euro: Alisson Becker (62,5 milioane – AS Roma), Naby Keita (60 de milioane – RB Leipzig), Fabinho (45 de milioane – AS Monaco) și Xherdan Shaqiri (14,7 milioane – Stoke City). Jurgen Klopp a preferat să întărească linia de mijloc și defensiva, bazându-se în continuare pe aceiași oameni de atac pe care i-a avut în lot și în sezonul trecut. Se pare că neamțul a fost foarte inspirat, Mane, Salah, Firmino și Sturridge marcând fiecare în acest debut de stagiune. Ultimul a marcat în partida Liverpool – PSG și l-a impresionat pe tehnicianul german.

Jurgen Klopp, impresionat de Daniel Sturridge

“Cei trei mijlocaşi centrali au făcut o treabă minunată, dar e una pe care o pot face doar când aripile şi atacantul nostru ajută în fiecare situaţie. A fost fantastic! I-am spus lui Sturridge înaintea meciului că e în cea mai bună formă de când îl cunosc, din punct de vedere fizic, dar şi că trebuie să se folosescă de asta. Şi chiar asta a făcut! Un super meci, un gol superb”, a declarat Jurgen Klopp după victoria cu PSG.

Antrenorul a vorbit despre performanța pe care a reușit-o de când a venit pe Anfield, aceea de a forma o echipă capabilă să se bată de la egal la egal cu granzii Europei. “Dacă joci contra lui PSG, trebuie să păşeşti în faţă, să atingi următorul nivel. Joci la 95% şi pierzi 5-0, joci la 100% din capacitate şi câştigi meciul. Nu cred că multe echipe au putut face asta contra lor, a fost necesar să jucăm bine, atmosfera să fie fantastică. Acum doi sau trei ani, fanii s-ar fi gândit că acesta e un munte pe care nu-l putem cuceri. Încă e incredibil de dificil, nu poţi programa asta. Dar ceea ce au făcut jucătorii a fost extraordinar, de necrezut. Dacă unul dintre ei ar fi făcut un pas în spate, era game over!”, a mai spus Klopp.

Liverpool e lider în Grupa C Champions League

Liverpool a câștigat cu 3-2 partida jucată pe teren propriu cu PSG și este lider în grupa C din Campions League după prima etapă, Steaua Roșie și Napoli remizând alb în celălalt meci al serii. Trupa antrenată de Klopp a început în forță jocul de pe Anfield și a creat o presiune uriașă la poarta parizienilor. Golul a venit însă abia în minutul 30, prin Sturridge. Șapte minute mai târziu, “cormoranii” duceau scorul la 2-0 grație reușitei din penalty a lui James Milner.

PSG a revenit în joc chiar înainte de pauză prin golul lui Meunier, în timp ce Mbappe le-a dat și mai multe speranțe fanilor francezi veniți la Liverpool în minutul 84. Nu s-a terminat așa însă. Roberto Firmino a înscris un gol superb în prelungirile partidei.

Tags: